Rămâi conectat

Politică Administrație

Reacția lui Florin Roman după votul pentru prelungirea stării de urgență: În Joia Mare, PSD se urcă cu picioarele pe Constituția României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Roman, liderul deputaților liberali, a transmis după votul de astăzi din Parlament, pentru prelungirea stării de urgență, că social-democrații urmăresc, de fapt, „eliminarea ordonanțelor militare”, acuzându-i că „se urcă cu picioarele pe Constituția României”.

„În goana după voturi, PSD se urcă cu picioarele pe Constituția României, pe regulamentul Camerei Deputatilor și chiar pe hotărârea adoptată de Parlament, pe care de altfel a și votat-o. În Joia Mare a sărbătorilor pascale, PSD și aliații săi, au decis sa rescrie Constituția și să modifice decretul președintelui, privind instituirea stării de urgentă, pe principiul “Fa-te că lucrezi”! Decretul poate fi adoptat sau respins! O spune clar Constituția României, însă cartea sfânta a democrației este o simpla maculatură pentru PSD și baronii lui toxici pentru democratie”, a declarat Florin Roman.

Această afirmație vine în urma hotărârii Parlamentului de a cere Guvernului să prezinte în fiecare săptămână un raport al măsurilor, iar la finalul stării de urgență, Curtea de Conturi va verifica cheltuielile făcute în această perioadă.

„În fapt, la articolul 2, PSD și aliații săi roșii, propun practic eliminarea ordonanțelor militare, care în starea de urgență au rolul de a combate imediat situații punctuale. De exemplu, dacă trebuie intervenit imediat cu o ordonanța militară pentru declararea carantinei pentru o localitate, acest lucru nu mai este posibil prin ordonanța militară, ceea ce poate genera catastrofe greu de cuantificat. Din punct de vedere politic, dialogul invocat în accepțiunea PSD, nu înseamnă altceva decât folosirea tuturor pârghiilor pentru a bloca guvernul în lupta cu epidemia COVID-19”, a dăugat liderul deputaților liberali.

Florin Roman a precizat că Guvernul format din colegii săi, condus de Ludovic Orban a luat măsuri ferme și rapide, pentru ca sceranriul din țara noastră să nu ajungă precum cele din Spania sau Italia.

„Lupta PSD cu PNL, înseamnă de fapt o lupta a PSD cu românii și România, iar supărarea liderilor PSD vine din faptul că guvernul liberal a dispus măsuri rapide și ferme, care nu au transformat România într-o Italia sau Spania, unde s-au înregistrat zeci de mii de decedați. Reamintesc faptul că primul decret privind instituirea stării de urgență nu a fost modificat, fiind adoptat, așa cum a fost transmis de presedinte și așa cum prevede Constituția României!

Îi asiguram pe toți romanii că preocuparea noastră rămâne lupta minut cu minut, ora cu ora, zi cu zi împotriva acestei pandemii devastatoare și a efectelor ei.

Speram ca atunci când vom reuși sa depășim prin solidaritate aceasta grea încercare, toți romanii să înțeleagă că jocurile politice, cinice și murdare ale PSD nu pot fi tolerate și trebuie sancționate cu un vot masiv împotriva iresponsabililor care au lăsat stocuri ZERO de materiale sanitare și care au construit spitale regionale doar pe planșele lui Dragnea și Dancila!”, a precizat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea