Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reabilitarea Stadionului ”Cetate”, reducere pentru elevi și studenți la transport și ședințe transmise în direct – propunerile consilierilor PSD, ALDE și Mircea Trifu

Publicat

în

PSD, Bumbu, Medrea, Crisan01Consilierii PSD, ALDE și consilierul independent Mircea Trifu au inițiat trei proiecte de hotărâre care au ca scop final reducere pentru elevi și studenți la transportul public de persoane, reabilitarea Stadionului Municipal ”Cetate” și transmiterea în direct a ședințelor Consiliului Local Alba Iulia.

Primul proiect, ”înființarea și organizarea unei comisii de analiză și verificarea situației stadionului FC Unirea Alba Iulia”, va intra în ședința de marți a Consiliului Local Alba Iulia. trifuConsilierul independent Mircea Trifu a declarat că acest proiect e inițiat alături consilierii ALDE și PSD și are ca obiectiv analizarea situației financiare, materiale și administrative a obiectivului, verificarea legalității și a destinației surselor de finanțare acordate de primărie, elaborarea unei analizare pentru dezvoltarea infrastructurii, formularea unor propuneri către CL Alba Iulia în vederea susținerii financiare și materiale pentru reabilitarea infrastructurii stadionului și organizarea de dezbateri publice cu societatea civilă în vederea găsirii unor soluții de îmbunătățire a obiectivului. Mircea Trifu a declarat că, pe termen lung, își dorește modernizarea stadionului prin reabilitarea sălilor de sport, a pistei de atletism și a minimului necesar în vederea funcționării în condiții optime.

Un alt proiect, privind aprobarea acordării unor facilități la transportul public local de persoane pentru elevii și studenții care învață în Alba Iulia, va fi supus spre aprobare în ședința din luna august, potrivit consilierilor locali. Consilierul local Bogdan Medrea a susținut că acest proiect vizează o reducere de 50%, însă se are în vedere inițierea unui nou proiect care să ofere gratuitate deplină studenților și elevilor, Jidveian ALDE Alba Iulia14dacă acesta va fi aprobat. Consilierul local din partea ALDE Ovidiu Jidveian declară că acest proiect a venit la inițiativa lui fostului președinte al CJE Alba, Andrei Nicolae Popa.

Electrica Furnizare Discount

”Facem un apel și la consilierii PNL/PMP, pentru că noi nu suntem majoritari, să nu gândească politic, ci pragmatic, pentru tineri și pentru cetățeni. Inițiativa a venit din partea societății civile”, a spus Jidveian.

Un alt proiect de hotărâre, care va intra pe ordinea de zi în ședința din august, vizează modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului local al municipiului Alba Iulia. În fapt, consilierii locali amintiți își doresc ca ședințele CL Alba Iulia să fie difuzate în direct pe pagina de internet a Primăriei Alba Iulia, iar votul consilierilor să fie prin mijloace electronice sau prin buletine de vot, iar rezultatul să fie afișat prin dispoziția președintelui de ședință.

Întrebați dacă liberalii vor fi de acord cu acest proiect, consilierii Vasile Crișan și Nicolae Bumbu au arătat că dacă au ceva de ascuns vor fi împotriva proiectului, iar dacă nu au nimic de ascuns față de cetățeni vor fi pentru acest proiect.

Publicitate

Ştirea zilei

Moldovenii supărați după ce Iohannis, în vizita de la Pianu, i-a îndemnat pe români să joace golf: „Nu există niciun teren în toată Moldova!”

Publicat

în

Moldovenii supărați după ce Iohannis, în vizita de la Pianu, i-a îndemnat pe români să joace golf: „Nu există niciun teren în toată Moldova!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent la decernarea premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiță” și la prezentarea noului model de Dacia Duster, ce a avut loc la Golf Club „Paul Tomiță”, Pianu de Jos, comuna Pianu, județul Alba, în cursul zilei de sâmbătă. Șeful statului a avut doar cuvinte de laudă la adresa noului model Dacia Duster și totodată i-a îndemnat pe români să practice golful, sport pe care l-a catalogat ca fiind unul deloc exclusivist.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a transmis președintele.

Electrica Furnizare Discount

Îndemnul președintelui Klaus Iohannis, care le-a recomandat românilor să joace golf pentru că e un sport atractiv și deloc scump, l-a intrigat pe useristul Iulian Bulai, care a demarat o adevărată anchetă.

„Am verificat: nu avem teren de golf în niciunul dintre cele 8 județe ale Moldovei. Ghinion! Cine ne împrumută un teren de golf?

Nici autostrăzi nu avem. Noi sărim peste “nevoia de teren de golf”. Întâi autostrăzi. Apoi golf. Vă așteptăm în vizită, domnule președinte! Atunci când vom avea autostrăzi în Moldova.

Aveți 6 ani de mandat și avem doar centura Bacăului. Prea rar v-am auzit vorbind despre nevoia de autostrăzi din Moldova. Prea des despre golf și mers la schi.

Dezamăgit! Tare dezamăgit!”, declară Iulian Bulai

Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare de COD GALBEN de furtună și rafale puternice de vânt în județul ALBA. Valabil până la ora 17:00

Publicat

în

Avertizare de COD GALBEN de furtună și rafale puternice de vânt în județul ALBA. Valabil până la ora 17:00

Administrația Națională de Meteorologie transmite o avertizare de COD GALBEN:

Valabil de la : 19-09-2021 ora 14:00 până la : 19-09-2021 ora 17:00

In zona : Județul Alba: zona joasă;

Electrica Furnizare Discount

Se vor semnala : temporar intensificări ale vântului cu rafale de peste 55-60 km/h

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Spectacolul Gașca Zurli la mare căutare: Piața Cetății a fost „inundată” de copii și părea a fi neîncăpătoare

Publicat

în

VIDEO| Spectacolul Gașca Zurli la mare căutare: Piața Cetății a fost „inundată” de copii și părea a fi neîncăpătoare

În cea de a treia zi și ultima din cadrul evenimentului „Sărbătoarea Muzicii” de la Alba Iulia, desfășurat în Piața Cetății, începând cu ora 11:00, spectacolul muzical oferit de Gașca Zurli a fost la extrem de mare căutare în rândul celor mici.

Sute de copii, alături de părinți, au fost prezenți la spectacol, iar numărul de scaune alocate pentru acest eveniment a părut infim față de numărul de spectatori, până și Piața Cetății părea neîncăpătoare.

Electrica Furnizare Discount

Un lucru este cert: cei mici au foarte încântați de momentul muzical oferit de Gașca Zurli, fericirea se putea vedea în ochii acestora și suntem absolut convinși că singurul regret pe care aceștia îl au este acela că spectacolul a avut și un final și sunt nerăbdători în așteptarea următoarei reprezentații.

La evenimentul din Piața Cetății a fost prezent și primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, care a spus că nu putea să existe o sărbătoare a muzicii fără un eveniment dedicat copiilor. Ce a mai declarat acesta despre „Sărbătoarea Muzicii”:

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare