Reabilitarea clădirilor Colegiului Național Avram Iancu – Internat și cantină din orașul Câmpeni: Licitație în SEAP
Reabilitarea clădirilor Colegiului Național Avram Iancu – Internat și cantină din orașul Câmpeni: Licitație în SEAP
Primăria orașului Câmpeni a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitația pentru atribuirea lucrărilor de execuție aferente proiectului “REABILITAREA MODERATĂ A CLĂDIRILOR COLEGIULUI NAȚIONAL AVRAM IANCU – INTERNAT SI CANTINĂ”.
Proiectul este rezultatul unei inițiative de investiții a UAT Oraș Câmpeni, care urmărește prin fondurile alocate creșterea eficientei energetice si a confortului interior in clădirile Colegiului National Avram lancu” Câmpeni.
Citește și: Investiție de peste 5 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente IT de ultimă generație a școlilor din Sebeș
Sursa de finanțare a proiectului este: Planul National de Redresare si Rezilienta. Componenta 10 – Fondul Local. 1.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a imbunatati serviciile publice prestare la nivelul unităților administrativ-teritoriale.
Amplasamentul obiectivului studiat se gaseste in intravilanul localității Câmpeni, pe strada Mesteacănului nr. 6 si este identificat prin Cartea Funciara nr. 73910. Suprafața parcelei este de 1656 mp si are o forma poligonala.
Parcela este ocupata de doua construcții aflate in administrarea Colegiului National Avram lancu:
- Corp C1- Clădire internat cu P+1, din cărămidă, pe fundație de beton, acoperiș tabla profilata, planseu beton, compusa din 15 dormitoare, cu totul 74 locuri, holuri, scări, grupuri sanitare, magazii, o spălătorie. Suprafața construita la sol: 516 mp.
- Corp C2 – Clădire cantina – un nivel, din cărămidă, fundație de beton, acoperiș tabla profilata, planseu beton, compusa din sala de mese, bucătărie, magazii, holuri, scări, grupuri sanitare. Suprafața construita la sol: 229 mp.
Terenul se afla in domeniul public al localității Câmpeni cu drept de administrare in favoarea Colegiului National Avram lancu. Beneficiarul investiției deține in proprietate exclusiva imobilul.
Accesul in incinta complexului se face pe trei laturi, din Strada Mesteacănului, Strada Plopului si din calea de acces a blocului amplasat la est fata de amplasament. Toate accesele se realizează din domeniul public.
Construcțiile studiate fac parte din categoria clădirilor pentru invatamant si spatii conexe realizate in perioada anilor 1960, bazate pe proiecte tipizate. Construcțiile au fost edificate concomitent cu cea a Colegiului National Avram lancu la finalul anilor 1960.
In perioada 2006-2007, la clădirea internat, s-au realizat lucrări interioare menite sa ridice gradul de confort al elevilor cazati – dormitoarele de 12 paturi (existente la data respectiva) au fost recompartimentate in doua dormitoare de 5 paturi, fiecare prevăzut cu baie proprie.
Tot cu aceasta ocazie s-a realizat anularea grupurilor sanitare comune si refacerea fluxurilor funcționale pentru zona de spălătorie.
In construcție regăsim următoarele:
- La parter: 8 dormitoare cu grup sanitar propriu, spalatoria cu zona de rufe murdare si zona de rufe curate, calcatorie, vestiar personal, atelier intretinere si grup sanitar, o infirmerie cu grup sanitar, birou pedagog, sala meditații, hol acces, case de scara si hol distribuție.
- La etaj: 7 dormitoare cu grup sanitar propriu, o sala de lectura si o sala de meditații, Birou administrator, oficiu, magazie cazarmamament, case de scara si hol de distribuție.
Cantina este o clădire organizata de asemenea in jurul unui hol central care leaga incaperile din zona de serviciu a construcției. Tractul sudic este rezervat accesului elevilor, un grup sanitar si bucătăriei, iar tractul nordic este rezervat zonei de servicii. La subsol, cu acces din exterior se gaseste centrala termica care alimentează ambele clădiri cu agent termic si apa menajera.
Obiective indirecte ale proiectului
- reducerea costurilor necesare funcționarii clădirii publice
- imbunatatirea conditilor de confort termic in incinta clădirii
- scăderea pierderilor de energie prin anvelopa clădirii si prin instalațiile termice interioare
- imbunatatirea semnifîcatica a aspectului fațadelor si implicit a frontului stradal
- creșterea valorii construcției
- reducerea emisiilor de noxe si implicit, un mediu mai curat
- diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.
Implementarea masurilor de eficiența energetica va duce la imbunatatirea condițiilor de desfășurare a activitatilor specifice:
- Creșterea eficientei energetice a clădirilor în scopul reducerii emisiilor de carbon prin sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în clădirile publice;
- Imbunatatirea performantelor energetice
- Reducerea consumului termic
In urma implementării sistemului de încălzire performant care avea ca rezultat diminuarea costurilor cu consumul de energie electrică.Astfel, se previzionează o reducere cu 30-40% a consumului de utilități.
Menționam ca realizarea efectivă a investiției se va face in 10 luni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Biciclete furate în Blandiana și transportate cu căruța: Bărbați din Cluj cercetați de polițiștii din Alba pentru FURT
Biciclete furate în Blandiana și transportate cu căruța: Bărbați din Cluj cercetați de polițiștii din Alba pentru FURT Doi bărbați din Cluj sunt cercetați de polițiștii din Alba după ce au sustras două biciclete din localitatea blandiana si le-au transportat cu o căruță. Conform IPJ Alba, în cursul zilei de 13 mai 2025, în jurul […]
16-18 mai 2025 | Întâlnire a comunității inginerilor și IT-iștilor la Mănăstirea Oașa: Părintele Constantin Necula, între invitați
16-18 mai 2025 | Întâlnire a comunității inginerilor și IT-iștilor la Mănăstirea Oașa: Părintele Constantin Necula, între invitați Comunitatea Tehnica Vieții, vă invită, în perioada 16-18 mai 2025, la Mănăstirea Oașa, la cea de-a treia întâlnire a comunității inginerilor și IT-iștilor. Timp de trei zile, participanții vor avea parte de un program profund și dinamic, […]
Premii însemnate pentru micii matematicieni din Alba la un concurs regional la Arad Elevii care au reprezentat județul Alba la concursul regional de matematică „Ioan Aron”, desfăşurat între 9-11 mai la Arad, s-au întors cu două premii I și trei mențiuni, la prima lor participare, a precizat pentru Ziarul Unirea prof. Ștefan Mezei, inspector şcolar […]