Rămâi conectat

Actualitate

RCA nu se scumpește până la vară. Firmele au obținut venituri mai mari decât daunele și cheltuielile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

RCA nu se scumpește până la vară. Anul 2017 a fost primul din istoria recentă a pieţei asigurărilor în care firmele de profil au reuşit să obţină venituri mai mari decât daunele şi cheltuielile din vânzarea RCA. Este o veste bună, în condiţiile în care o eventuală majorare a tarifelor nu ar fi justificată de rezultatele obţinute în 2017.

Rata combinată a daunei pe clasa de asigurări RCA a fost, în 2017, sub nivelul de 100%, per ansamblul pieţei de asigurări, conform datelor preliminare, au  arătat, pentru Capital, surse autorizate.  Rata combinată a daunei este un indicator specific care este calculat ca raport între daunele plătite şi  cheltuielile administrative pe de o parte şi primele brute subscrise pe partea cealaltă.

Practic, la fiecare 100 de lei încasaţi din RCA, firmele au rămas, pe medie, cu un profit de 1 leu, la o rată combinată de 99%. Prin comparaţie, în 2015, când rata combinată a fost de 122%, ele pierdeau 22 de lei, iar în 2011 pierdeau 45 de lei la o rată de 145%.

Din perspectiva şoferilor care sunt obligaţi să încheie asigurări RCA, rezultatele obţinute de firmele de asigurare ar trebui să fie o veste bună, în condiţiile  în care o scădere a ratei combinate  a daunei sub nivelul de 100% nu poate justifica majorarea tarifelor. Conform noilor norme în vigoare, firmele de  asigurare trebuie să îşi explice sistemul de tarifare în faţa specialiştilor ASF.

Unul dintre elementele care sunt luate în calcul în analiza ASF îl constituie tocmai evoluţia daunalităţii.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea