Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Războiul gunoaielor” în Alba: Contestație la CNSC pentru stabilirea câștigătorului la licitația de concesionare a serviciului de colectare deșeuri în zona Blajului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Războiul gunoaielor” în Alba: Contestație la CNSC pentru stabilirea câștigătorului la licitația de concesionare a serviciului de colectare deșeuri în zona Blajului • Ofertantul clasat pe locul doi a contestat rezultatul procedurii și a solicitat respingerea ofertei declarată câștigătoare.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba a finalizat procedura de achiziție pentru concesionarea serviciilor de colectare și transport a deșeurilor municipale din zona 4 a județului Alba. Unul dintre cei doi ofertanți a contestat, însă, rezultatul procedurii, astfel încât „situația” va fi tranșată la CNSC. Câștigător al licitației a fost stabilit ofertantul reprezentat de Asocierea SC Brai – Cata SRL Bucureşti (lider asociere) / SC Stericycle Romania SRL Jilava.

Pe locul doi s-a situat Asocierea SC Greendays SRL Baia Mare (lider asociere) / Greendays 2-Solucoes Ambientais SA, ai cărei reprezentanți au formulat contestația înregistrată la CNSC. Instituția urmează să judece contestația în perioada următoare și să pronunțe o soluție, care nu va fi definitivă, părțile având posibilitatea să se adreseze și instanței de judecată.

Ofertantul clasat pe locul doi susține că oferta câștigătoare ”trebuie respinsă ca inacceptabilă pentru neîndeplinirea tuturor criteriilor de calificare din fișa de date” și pe motiv că ”răspunsurile la solicitările de clarificări sunt neconcludente”. Zona 4 de colectare a deșeurilor are o populație de circa 45.000 de locuitori și este formată din municipiul Blaj și de comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Sîncel, Bucerdea Grînoasă, Crăciunelu de Jos şi Roşia de Secaş. Valoarea estimată a contractului a fost stabilită la suma de 23.062.072 de lei, iar criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Comisia de licitație analizează, în cadrul aceleiași proceduri, ofertele depuse pentru zona 2 a județului, care cuprinde municipiul Sebeș, orașul Cugir și comunele adiacente cu o populație totală de circa 80.000 de locuitori. În acest caz au fost depuse cinci oferte, iar valoarea estimată a contractului este de 47.690.707 lei. De asemenea, tot în analiza comisiei se află procedura pentru zona 1 a județului (Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș și comunele limitrofe), cu o populație de 150.000 de locuitori, pentru care există șase oferte.

În acest caz urmează să fie încheiat cel mai mare contract din punct de vedere financiar, având în vedere că valoarea estimată este de 87.829.319 lei. Nu a fost publicată, încă, achiziția pentru zona Munților Apuseni (zona 3), procedură blocată de refuzul Consiliilor lcoale din Abrud și Cîmpeni de a adopta o hotărâre necesară pentru finalizarea documentației.

Prin contractele ce vor fi încheiate de către ADI Salubris Alba se vor reglementa următoarele tipuri de activităţi: colectarea separată de la populaţie şi de la operatorii economici a deşeurilor menajere reciclabile pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă; colectarea separată a deşeurilor menajere reziduale; colectarea şi gestionarea deşeurilor periculoase din deşeurile menajere; colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public; transportul acestor categorii de deşeuri la staţiile de transfer Tărtăria şi Blaj; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea