Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

”Războiul” dintre STP Alba Iulia și Consiliul Local se mută în sala de judecată

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vot sedinta consiliul local alba iuliaConsilierii locali din Alba Iulia nu s-au speriat de plângerea prealabilă formulată de STP Alba Iulia prin care se solicita retragerea comisiei de control, și au votat astăzi aproape în unanimitate să mențină Hotărârea de Consiliu Local prin care a fost desemnată respectiva comisie.

Cei doi consilieri locali numiți să monitorizeze și să verifice activitatea firmei au anunțat că au depus de mai bine de 3 săptămâni cereri privind punerea la dispoziție a documentelor, atât la AIDA cât și la STP, însă nu au primit niciun răspuns până în prezent și au pus public întrebarea: ”Ce are de ascuns această firmă încât să se sustragă controlului”. Totodată aceștia au amintit că în momentul în care se solicitau bani publici reprezentanții STP veneau la ședințele de consiliu local să facă lobby pentru aprobarea alocării subvenției de 14,5 milioane de lei, în schimb acum refuză orice comunicare.

Reamintim că Societatea de Transport Public Local Alba Iulia a depus la primăria municipiului plângerea prealabilă prin care solicită revocarea HCL nr.171/22.05.2013, prin care a fost desemnată o comisie care să monitorizeze și să controleze activitatea firmei.

În opinia reprezentantului STP Alba Iulia, respectiva hotărâre este ”netemeinică și nelegală fiind adoptată cu nerespectarea dispozițiilor imperative ale art. 44 și 45 din Legea nr.215/2001 a Administrației Publice Locale

În cazul în care nu veți da curs solicitării noastre, vă vom chema în judecată în fața instanței de contencios administrativ”, se arată în adresa semnată de directorul general Stelian Nicola.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea