”Războiul” dintre STP Alba Iulia și Consiliul Local se mută în sala de judecată

Paul Voicu - Primar 2020

vot sedinta consiliul local alba iuliaConsilierii locali din Alba Iulia nu s-au speriat de plângerea prealabilă formulată de STP Alba Iulia prin care se solicita retragerea comisiei de control, și au votat astăzi aproape în unanimitate să mențină Hotărârea de Consiliu Local prin care a fost desemnată respectiva comisie.

Cei doi consilieri locali numiți să monitorizeze și să verifice activitatea firmei au anunțat că au depus de mai bine de 3 săptămâni cereri privind punerea la dispoziție a documentelor, atât la AIDA cât și la STP, însă nu au primit niciun răspuns până în prezent și au pus public întrebarea: ”Ce are de ascuns această firmă încât să se sustragă controlului”. Totodată aceștia au amintit că în momentul în care se solicitau bani publici reprezentanții STP veneau la ședințele de consiliu local să facă lobby pentru aprobarea alocării subvenției de 14,5 milioane de lei, în schimb acum refuză orice comunicare.

ELIT

Reamintim că Societatea de Transport Public Local Alba Iulia a depus la primăria municipiului plângerea prealabilă prin care solicită revocarea HCL nr.171/22.05.2013, prin care a fost desemnată o comisie care să monitorizeze și să controleze activitatea firmei.

În opinia reprezentantului STP Alba Iulia, respectiva hotărâre este ”netemeinică și nelegală fiind adoptată cu nerespectarea dispozițiilor imperative ale art. 44 și 45 din Legea nr.215/2001 a Administrației Publice Locale

Mihail David - 2020

În cazul în care nu veți da curs solicitării noastre, vă vom chema în judecată în fața instanței de contencios administrativ”, se arată în adresa semnată de directorul general Stelian Nicola.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

8 Comentarii

Nu merge cu autobuzele STP Alba 28 iunie 2013 at 20:16

Foarte bine fac consilierii locali ca nu mai arunca bani publici degeaba la STP Alba caci ei nu au auzit de rentabilitate……Doar martea e inghesuiala in autobuze,in rest cam bate vantul.

Aurelian 28 iunie 2013 at 21:29

Bravo domnilor consilieri, pentru aceasta decizie. In sfarsit asteptam cu interes sa vedem cat a devalizat stelica!

Ofi 29 iunie 2013 at 10:00

Daca STP nu are nimic de ascuns, de ce e asa de speriat domnul director Stelian? Si consilierii USL bine au facut ca au inititat controlul

Ionica 30 iunie 2013 at 22:34

Domnul Hava stie de ce se sperie STP, dupa control urmeaza DNA si pentruStelian si pentru Havaaaaaaaaa !

Controlorul 1 iulie 2013 at 8:56

Nivelul transportului public este al doilea indicator ca importanta cand se masoara calitatea vietii intr-un oras. Anul trecut, a fost Viena orasul cu cea mai buna calitate a vietii iar transportul public a fost al doilea indicator. Celor care vor ca Alba Iulia sa aiba un transport mai slab si mai ieftin din toate punctele de vedere, le spun un singur lucru: nu au habar despre ce vorbesc. Si e pacat ca unii sunt politicieni cu „viziune”. Ei vor sa fie alesi si sa isi proiecteze „viziunea” asupra acestui oras. Este foarte trist ca toata discutia despre dezvoltarea acestui oras este dusa strict politic.

Marcu 1 iulie 2013 at 9:04

Domnu Albani, domnu Clepan (la dv ca social democrat chiar ca e de neinteles)!
Va spun in premiera ceva ce se pare ca nu stiti: in Alba Iulia exista oameni saraci, pentru care autobuzul este vital. Stie toata lumea ca faza cu controalele pe STP apare dupa ce v-a refuzat capusele (am citit ca ati trimis firme cu care sa lucreze ca altfel ii controlati – de neimaginat!!!)
Asa ca daca din interesele personale si financiare distrugeti transportul public foarte bun din Alba Iulia, sunteti iresponsabili fata de acesti oameni care circula cu autobuzul.
Horatiu Clepan, Simone Albani, sunteti pus pe distrugere dar ceva de construit de care sa va legati numele, n-am auzit. Niciodata nu o sa castigati functii publice in Alba daca le povestiti la oameni doar despre afaceri si cum sa distrugeti!

Samy 1 iulie 2013 at 9:13

Ba, ia mai lasati-ma cu saracii! Te uiti la ei cum stau in statii ca puii de gaina si tot orasul plateste subventii pentru niste parliti. Toti nespalatii si muncitorii pe la plantatii de sclavi. De ce sa mearga cu autobuze bune? Pot sa mearga si cu autobuze mai vechi si cu cheltuieli mai mici, oricum nu isi dau seama. De ce sa platim toti cei care avem masina bani ca sa avem transport de calitate, poate nu ne intereseaza. Daca sunt saraci este vina lor, nu a mea.

Samy 1 iulie 2013 at 9:17

Si un sfat pentru Albani: mai discret cu manevrele, ca te prind astia. In rest, da-le in gura si ia-le banii fratello!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...