Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Război PNL-PSD: ”Un șef de resurse umane din CupruMin Abrud, politruc cu funcție în PSD Alba, blochează recalcularea pensiilor moților”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Război PNL-PSD: ”Un șef de resurse umane din CupruMin Abrud, politruc cu funcție în PSD Alba, blochează recalcularea pensiilor moților”

Deputatul liberal Alin Ignat atrage atenția printr-o postare pe pagina personală de Facebook asupra abuzirilor pe care le face un șef de resurse umane din Cupru Min Abrud, care refuză eliberarea unor adeverințe, solicitate de moții care au lucrat în companie și care vor recalcularea pensiilor în baza Legii 351/2022.

Pesedistul de la resurse umane, în numele deputatului Radu Tuhuț, refuză să  elibereze adeverințele pe motiv că “legea nu este bună și va da Tuhuț o lege beton, deși acesta a votat el însuși adoptarea legii în cauză.

Redăm mai jos postarea deputatului Alin Ignat:

”Un șef de resurse umane din Cupru Min Abrud, politruc cu funcție în PSD Alba, blochează recalcularea pensiilor moților care au lucrat în companie, la comanda politică a deputatului Tuhuț – asta îmi spun zeci de oameni din zonă – foto în comentarii.

După mai bine de doi ani de mandat în Parlament, în care nu a făcut nimic pentru Alba sau Țara Moților, numele deputatului PSD R. Tuhuț este invocat de șeful PSD Abrud, astăzi șef al departamentului de resurse umane din Cupru Min Abrud, în momentul în care refuză să elibereze adeverințe oamenilor care au lucrat în companie și care au dreptul să le primească.

În acest fel, pesediștii înțeleg că pot bloca o lege în vigoare, votată de Parlament, votată chiar și de domnul Tuhuț, pentru simplul motiv că nu convine intereselor acestuia, care nu a fost în stare să inițieze și să treacă el o lege pentru moții care cer asta de ani de zile. Dacă nu suntem în stare să facem treabă, măcar să îi blocăm pe cei care vin cu soluții pentru oameni, asta e gândirea pesedistă la Alba.

Concret, amendamentul meu, cuprins în Legea 351/2022, asimilează în condiții speciale perioadele lucrate în grupa I, înainte de 2001, pentru personalul tehnic din unitățile de producție ale minelor de minereuri și acordă condiții speciale din momentul intrării în vigoare pentru angajații în activitate.

În urma adoptării legii, mii de pensionari din Țara Moților pot solicita recalcularea pensiei, în urma căreia vor obține pensii mai mari. Pentru asta, au nevoie de o adeverință eliberată de fostul angajator, în speță Cupru Min Abrud, adeverință pe care pesedistul de la resurse umane, în numele deputatului Tuhuț, refuză să o elibereze pe motiv că “legea nu este bună și va da Tuhuț o lege beton”.

Nu merge, domnilor! Legea se respectă, nu se discută și nu se evaluează după interes.

Îi solicit public deputatului PSD Radu Tuhuț să se delimiteze de comportamentul abuziv, cu elemente evidente de abuz în serviciu, al președintelui PSD Abrud/șef resurse umane în Cupru Min Abrud și să îi ceară imediat respectarea legilor în vigoare în România, indiferent că acestea convin sau nu PSD Alba.

Pe cetățenii care se mai lovesc de blocajul și batjocura PSD în privința adeverințelor de la Cupru Min, îi îndemn să sesizeze instituțiile abilitate pentru a-și apăra dreptul lor”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea