Ravagii produse de mistreți la Poiana Vadului. Soluția autorităților: 2.200 de capete propuse pentru recoltare

Porcii mistreți au făcut ravagii la Poiana Vadului. Soluția autorităților are în vedere recoltarea a  2.200 de capete, pentru a ajunge la un număr optim de exemplare.

Urmare a recentelor sesizări din partea mai multor cetățeni din localitatea Poiana Vadului, privind pagubele produse la pășuni și fânețe de către porci mistreți, prefectul Nicolae Albu s-a întâlnit cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere și ai primăriei Poiana Vadului în vederea identificării de soluții la problema semnalată.

ELIT

În baza cererilor depuse la Primăria Poiana Vadului de către persoanele păgubite, Comisia de constatare și evaluare a pagubelor s-a deplasat la fața locului în vederea stabilirii cuantumului despăgubirilor, precum și a răspunderii civile pe baza obligațiilor ce revin proprietarilor culturilor, respectiv gestionarului fondului cinegetic de pe raza comunei.

Procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor, împreună cu alte documente justificative, conform prevederilor H.G. nr 1679/2008, vor sta la baza încheieri dosarelor, care vor fi aprobate ulterior de conducerea Gărzii Forestiere Cluj.

Precizăm faptul că, la nivelul județului Alba au fost evaluate de către gestionarii fondurilor cinegetice, până la data de 15.03.2020., un număr de 4.096 capete mistreți.

Potrivit specialiștilor Gărzii Forestiere Județene Alba, numărul exemplarelor de mistreți care ar trebui recoltat este de 1.559 capete mistreți, pentru a avea astfel un număr optim de exemplare.

Menționăm că prin Ordinul nr. 1081/13.05.2020 al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor s-a prelungit cu 60 de zile perioada de recoltare pentru unele specii de faună de interes cinegetic, inclusiv mistreți.

În acest sens, Garda Forestieră Județeană Alba a transmis Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor propuneri privind recoltarea unei cote de 2.200 capete mistreți.

Efectivele aprobate pentru recoltare se stabilesc la nivel național prin ordin al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Instituția Prefectului – Județul Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...