Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Raul Tudorașcu, consilier local cu atribuții de Viceprimar: „Alba Iulia este pregătită pentru investiții reale, nu pentru păreri formale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Raul Tudorașcu, consilier local cu atribuții de Viceprimar: „Alba Iulia este pregătită pentru investiții reale, nu pentru păreri formale”

Am observat cu toții cea mai recentă apariție publică a domnului Gabriel Pleșa, în care a susținut o opinie generală despre parcările publice sancționabilă, cel puțin, pentru lipsa soluțiilor propuse, versus problemele ridicate. Această perioadă electorală aduce cu ea deprinderea multora de a vorbi mult și despre orice, în calupuri cartuș, lansate doar ca să fie bifate.

Dacă ar fi avut timp pentru o igiena morala și pentru aprofundarea acestei teme a parcărilor, probabil, fostul nostru coleg s-ar fi oprit la timp.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Graba l-a împins pe Gabriel Pleșa într-un gest moralist, plasându-se fals în preajma acestui subiect. În primul rând, pentru că atunci când invoci un subiect cu impact financiar e obligatoriu să spui și care ar fi sursele de venit exacte pentru a-l susține. În al doilea rând, pentru că domnul Pleșa a avut la dispoziție funcția și mijloacele necesare  pentru a ajusta actualul sistem propus pentru taxarea parcărilor publice. El este, de altfel, unul dintre inițiatorii proiectelor de hotărâre care reglementează la nivel local parcările publice, coordonând activ acest serviciu, aflat în subordinea dânsului.

Toate documentele pot fi consultate pe site-ul primăriei. De asemenea, domnul Pleșa a votat alături de ceilalți colegi din PNL bugetul municipiului pe 2020, în care sunt evidențiate surse financiare pentru construirea a 650 de noi locuri de parcare. Ceea ce degradează și mai mult expunerea dânsului, este modul în care a susținut necesitatea acestui tip de taxare, cu toate argumentele furnizate de el, în numeroase interviuri în presa locală. Acest lucru se poate verifica printr-o simpla căutare pe net.

Domnul Pleșa nu merită apostrofat pentru dubla măsură cu care tratează lucrurile ci, mai degrabă, pentru omiterea cu bună știință a investițiilor pe care primăria le va face pentru a crește numărul locurilor de parcare chiar din acest an. Demolarea a trei centrale termice (CT 6, 9, 10), pentru a transforma spațiul în parcaje. Pe strada Traian se vor demola alte doua imobile, tot cu acest scop. Pe amplasamentul fostei piețe din centru se vor construi parcaje. Pe străzile Bucovinei, Gemina, Gladiolelor și Cloșca s-au identificat alte terenuri care vor avea aceeași funcțiune.

Asta, fără să menționăm că blocul G2 va fi demolat, iar în locul acestuia se va construi o parcare supraterană. O astfel de investiție se va regăsi și în proximitatea magazinului Unirea, iar exemplele pot continua. În plus, absolut toți banii încasați de municipalitate din parcări vor fi folosiți pentru amenajarea altor locuri de parcare. Credem în capacitatea acestei administrații de a înlătura cât mai mult din aceste neajunsuri, dar trebuie sa fim conștienți că suntem departe de a avea soluții definitive. Tocmai din acest motiv, considerăm că e un domeniu cu o dinamica specifică, asupra căruia stăruim permanent.

Alba Iulia este pregătita pentru ceea ce e normal sa se fi întâmplat de mult timp. Amânarea acestor măsuri e o opțiune derutantă, mai ales pentru nivelul investițiilor pe care le vom susține. Preferăm să explicăm transparent cum acești bani se vor folosi in folosul albaiulienilor, nu să facem compromisuri de dragul unui an electoral.

Speram că în efortul de a convinge domnul Pleșa va fi onest și nu va continua cu asemenea expuneri subiective și deformate, în totală contradicție cu realitatea.

Raul Tudorascu

Consilier local cu atribuții de Viceprimar

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea