Rămâi conectat

Actualitate

Raul Ciurtin, președintele Albalact: “Faptul că ne menținem afacerile este un rezultat bun în condițiile economice actuale”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Albalact – Alba Iulia își menține cifra de afaceri reușind să se claseze în primii trei producători de lapte şi produse lactate din România.

Potrivit unui comunicat al companiei, în perioada ianuarie – septembrie 2012, Albalact a avut o cifră de afaceri de 247.002.943 lei (aprox. 54,5 mil. euro), aproape la nivelul cifrei înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (246.184.629 lei). Profitul net raportat de companie după nouă luni este de 2.719.842 lei, ușor în scădere față de cel înregistrat în intervalul ianuarie – septembrie 2011 (3.515.840 lei).

 “Piața se contractă în continuare, iar consumul nu are perspective de redresare prea curând. Scăderea puterii de cumpărare, scumpirea dramatică a materiei prime, seceta, fluctuațiile de curs valutar sunt probleme serioase în acest moment, care pun o presiune uriașă pe prețuri și pe profitabilitate. Oamenii cumpără mai ieftin, iar vânzările cresc în volum, dar scad în valoare. Faptul că ne menținem afacerile este un rezultat bun în condițiile economice actuale, ținând cont de faptul că anul acesta am avut extinderi importante de portofoliu și am lansat un brand nou, pe un nou segment. Nu suntem pesimiști, însă este evident că perioada care va urma va fi mai dificilă. Obiectivul nostru este să ne menținem profitabil în categoriile în care suntem lideri și să creștem în celelalte categorii”, a declarat Raul Ciurtin, președinte și director general Albalact.

Compania Albalact este astăzi pe locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, având o tradiţie de peste 40 de ani pe piața românească. Albalact s-a impus cu brandurile sale Zuzu și Fulga, cu respectarea standardelor de calitate a produselor, o politică de prețuri competitivă, ambalaj modern și inovație.

În 2008, Albalact a intrat pe segmentul brânzeturilor cumpărând pachetul majoritar de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc. Astăzi, societatea este specializată în domeniul producției de brânzeturi, sub brandul omonim Rarăul. În prezent, Albalact deține 99% din pachetul de acțuni al societătți Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

Compania Albalact – Alba Iulia este unul dintre primii trei producători de lapte şi produse lactate din România. Înființată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe acțiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999. Compania Albalact are peste 600 de angajati și peste 5000 de acționari și este listată la categoria a II-a a Bursei de Valori București. În prezent, Albalact deține 99% din pachetul de acțiuni al societății Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

 Principalii concurenți pe piață ai Albalact sunt  Lactalis și Hochland.

foto: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea