Rămâi conectat

Curier Județean

Rata șomajului la nivelul județului Alba, în cursul lunii octombrie: Câte persoane fără loc de muncă sunt înregistrate la AJOFM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Rata șomajului la nivelul județului Alba, în cursul lunii octombrie: Câte persoane fără loc de muncă sunt înregistrate la AJOFM

La sfârşitul lunii octombrie 2019, rata şomajului înregistrat la nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba a fost de 3,01%, cu 0,35 pp sub valoarea înregistrată la finele aceleiași luni ale anului 2018.

Numărul total de şomeri înregistrați la finele lunii octombrie, 5064 persoane, a crescut cu 189 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare. Din totalul şomerilor, 1419 au fost şomeri indemnizaţi şi 3645 neindemnizaţi.

Pe medii de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii octombrie se prezintă astfel: 1842 şomeri provin din mediul urban şi 3222 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 – 49 de ani (25%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 30-39 de ani (20,10%), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (6,16%).

Structura şomajului pe grupe de vârstă la finele lunii septembrie 2019 se prezintă sugestiv astfel:

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba (72,38%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 21,87% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 5,76%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea