Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Raportul putere – opoziţie la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    La Cugir, ca probabil şi în alte localităţi se află la ordinea zilei comentariile privind ocuparea posturilor de conducere de către putere şi opoziţie la agenţii economici de stat, societăţi subordonate consiliului judeţean sau consiliului local, la instituţii locale de învăţământ, sănătate etc.
Pe această temă apar frecvente discuţii de genul „acolo sunt ai noştri, dincolo sunt ai voştri, dar mai sunt locuri unde sunt şi ai noştri dar şi de-ai voştri”. Făcând o analiză de ansamblu a felului în care sunt acoperite principalele funcţii de conducere de la respectivele unităţi cugirene, pe criterii de competenţă, politice sau şi una şi alta, se poate trage următoarea concluzie: La SC Uzina Mecanică Cugir spre exemplu, funcţiile de director general şi director general adjunct sunt ocupate de membrii PDL, pe funcţia de director economic a rămas de peste 10 ani un PSD-ist, directorul de producţie este un independent iar cel comercial nu este sigur dacă mai aparţine sau nu PDL-ului. Fabrica de Arme este condusă la rândul ei pentru funcţia de manager general de un independent, directorul de producţie este PNL,iar cel comercial PDL.
SC Parcul Industrial Cugir, unitate subordonată Consiliului Judeţean îl are de mai multă vreme ca administrator pe un membru PNL, vicepreşedinte al organizaţiei locale, iar o altă societate APA CTTA Cugir, aflată în subordinea aceluiaşi Consiliu Judeţean este condusă tot de un PNL-ist aflat şi el în conducerea liberalilor cugireni. În ceea ce priveşte cele două societăţi comerciale subordonate Consiliului Local, Cugireana SA şi Urban SRL, prima are la conducere un vicepreşedinte PSD iar cealaltă un membru PDL. Interesantă rămâne situaţia şi la Administraţia Finanţelor Publice Cugir unde postul de conducere este deţinut şi după venirea la putere a PDL, de un membru al filialei locale PNL. Oficiul poştal din localitate are la comandă un diriginte PSD iar spitalul orăşenesc, aflat în administrarea consiliului local este condus de un liberal.
Referitor la instituţiile şcolare din localitate, cele două colegii au ca manageri membri ai PDL, iar dintre cele 4 şcoli generale, Şcolile generale nr. 1 şi nr. 4 sunt conduse de PDL-işti iar Şcoala nr. 2 are manager PC, Şcoala nr. 3 PSD. La Şcoala generală Vinerea directorul aparţine PNL. Nici liderii de sindicat nu stau departe de politică. Spre exemplu, preşedintele de la fabrica de arme Ion Neagu este membru cu carnet al organizaţiei PNL Cugir iar liderul sindical de la UM Cugir, Crăciun Herlea a fost surprins la toate mitingurile electorale organizate de PSD, PNL sau PDL, organizate în 2008 la Casa de Cultură din Cugir. El susţine că ar fi membru PSD, dar există mulţi care afirmă că de fapt Herlea este PNL-ist de pe timpul când Teodor Atanasiu era director la UM Cugir şi cu care are o strânsă relaţie de prietenie. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea