Rămâi conectat

Actualitate

Raport săptămânal al deputatului de Alba Ioan Dîrzu, privind activitatea în Parlament

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu şi-a exprimat dorinţa de a face cunoscută activitatea pe care o are în Parlamentul României, dar şi acţiunile întreprinse la nivel judeţean. Astfel, acesta a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va prezenta un raport săptămânal pentru o mai mare transparenţă a activităţii pe care o desfăşoară.

Până acum, deputatul Ioan Dîrzu a devenit membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice şi membru în Grupul Parlamentar PSD. A avut 3 luări de cuvânt în 3 şedinţe, 2 declaraţii politice, o propunere legislativă iniţiată şi 5 întrebări şi interpelări.

„Pentru că viaţa de parlamentar este însă greu de urmărit, am decis să iniţiez un raport săptămânal către cetăţenii din judeţul Alba în care precizez ce am făcut în ultima săptămână, în Parlament dar şi în judeţul Alba. Vreau ca tot ceea ce fac să fie transparent şi vizibil pentru oamenii care m-au votat pentru că doar aşa pot să mă prezint în faţa lor după ce foarte mulţi dintre ei m-au onorat anul trecut cu votul lor devenind cel mai votat deputat din judeţul Alba”, a declarat Ioan Dîrzu.

Deputatul PSD de Alba a depus o declaraţie politică privind îndatorarea comunităţilor locale de către aleşii locali PDL. Potrivit acestuia, analizele au identificat cote alarmante şi credite neperformante contractate de aleşii locali PDL care au împovărat multe localităţi din Alba şi din ţară. Declaraţia politică vine cu soluţii în rezolvarea situaţiei. De asemenea, Dîrzu a iniţiat o interpelare către Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, în vederea soluţionării situaţiei fondurilor europene contractate şi lansării de noi apeluri spre finanţare. Decizia de a lansa interpelare vine ca urmare a mai multor discuţii purtate în cadrul audienţelor din birourile parlamentare.

La capitolul întâlniri politice, acesta a avut discuţii cu privire la soarta Hidroelectrica şi Hidroserv cu Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

În Alba, liderul social-democraţilor din judeţ a fost prezent la întâlniri cu cetăţenii şi organizaţiile politice din municipiile Aiud, Blaj şi Sebeş, din oraşul Teiuş şi din comunele Ciuruleasa, Gîrda de Sus, Lupşa, Albac, Scarisoara, Arieşeni. Pe agenda sfârşitului de săptămână se află întâlniri cu cetăţenii şi organizaţiile politice din Alba Iulia, Câmpeni Ocna Mureş şi Roşia Montană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea