Actualitate
Raliu prin Cugir, cu permisul suspendat
Sâmbătă după-amiaza, Poliţia Cugir a fost sesizată prin urgenţe 112 de către o femeie din Cugir cu privire la faptul că pe strada Mărăşeşti din localitate a observat un autoturism care circula cu viteză mare, femeia fiind nevoită să se ferească din calea acestuia în ultimul moment pentru a nu fi accidentată. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a fost identificat conducătorul autoturismului: G.C.V., de 29 de ani, din Cugir care are permisul de conducere reţinut din data de 10 iulie 2011. Faţă de acesta cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană având permisul de conducere reţinut”. (N.I.T.)

Actualitate
COVID 16 august 2022, în România: 3.600 de cazuri noi de coronavirus și 15 decese, în ultimele 24 de ore
COVID 16 august 2022, în România: 3.600 de cazuri noi de coronavirus și 15 decese, în ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.600 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.346 mai multe față de ziua anterioară. 693 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 176 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.975 cu 235 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 280 persoane, cu 1 mai puțin față de ziua anterioară. Din cei 280 pacienți internați la ATI, 247 sunt nevaccinați, scrie Mediafax.
Din totalul pacienților internați, 555 sunt minori, 552 fiind internați în secții, cu 59 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, cu 2 mai mulți decât în ziua anterioară. Până astăzi, 66.375 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 15.08.2022 (10:00) – 16.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 18 decese (8 bărbați și 10 femei), dintre care 3 raportate anterior intervalului de referință.
Dintre cele 18 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 3 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 10 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 6 erau vaccinați. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.288 teste RT-PCR ( 1.397 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 891 la cerere) și 12.060 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.374.705 teste RT-PCR și 11.015.304 teste rapide antigenice.
Actualitate
Indicele ROBOR continuă să scadă, după ce guvernatorul BNR a „certat” băncile: Care este cotația de marți
Indicele ROBOR continuă să scadă, după ce guvernatorul BNR a „certat” băncile: Care este cotația de marți
Datele publicate de Banca Națională a României, arată că, marți, indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a fost cotat la 7,96%, în scădere faţă de vineri, când a fost cotat la 7,98%.
Într-o conferință de presă, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, le-a transmis bancherilor că au sărit calul cu creșterea ROBOR, iar din acel moment acesta a început să scadă ușor.
Tot marți, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut de la 8,13% la 8,12%, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni a rămas neschimbat – 8,27%, informează Mediafax.
Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori dintre care cei mai importanţi se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţă, inflaţie şi politica fiscală.
Actualitate
Cumpărarea de vechime în muncă: Ce le transmite șeful CNPP celor care vor să-și completeze stagiului de cotizare
Cumpărarea de vechime în muncă: Ce le transmite șeful CNPP celor care vor să-și completeze stagiului de cotizare
Peste 17.000 de români şi-au cumpărat vechimea în muncă pentru a beneficia de pensie. Directorul Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu a oferit informații de ultimă oră pe această temă.
Directorul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a precizat că persoanele care vor să-și completeze a stagiului minim de cotizarea a stagiului maxim de cotizare este de ”șase ani, față de actualul act normativ care se limita la cinci ani de zile. Putem să cumpărăm această vechime retroactivă în interval de la data când am îndeplinit condițiile pentru a munci, respectiv 18 ani, până la vârsta standard de pensionare, respectiv 65 de ani.
Prin urmare, a adăugat Daniel Baciu, ”acolo unde au existat goluri în activitatea în muncă, poate fi cumpărată această vechime retroactivă, achitând contribuția de asigurări sociale, încheind un contract de asigurări sociale la casele teritoriale de pensii de care aparțin persoanele respective, astfel încât să putem beneficia de pensie privind limita de vârstă”, a spus directorul CNPP, într-o intervenție la Antena3.
În privința sumelor care trebuie plătite, Daniel Baciu a precizat că, potrivit legislației, contribuția de asigurări sociale este de 25%, procent care se aplică la salariul pe care îl avem. ”În momentul de față, la salariul minim pe economie se plătește suma de 635 de lei. În funcție de perioada pe care vrem să o cumpărăm, achităm suma corespunzătoare. Trebuie făcută însă o precizare: este vorba doar de o singură categorie din sistemul public de pensii pentru care putem să aplicăm pentru a cumpăra această vechime în muncă, respectiv cea pentru limită de vârstă”, a spus interlocutorul postului de televiziune menționat.
Sumele pot fi plătite și în rate
Important de știut este, de asemenea, și faptul că ”sumele pot fi plătite și în rate. Se face o convenție între cel care dorește să plătească aceste sume și colegii de la casele teritoriale de pensii unde își au domiciliu persoanele în cauză și această sumă poate fi plătită și în rate”, a subliniat Daniel Baciu.
Pentru a cumpăra vechime în muncă trebuie să depuneți o cerere la Casa de Pensii, alături de o copie după cartea de identitate și o declarație pe propria răspundere. În declarație menționați că nu ați încasat pensie și nici indemnizație de șomaj în perioada pentru care vreți să cumpărați vechime.
Câți bani trebuie scoși din buzunar
1 lună – 638 lei
12 luni – 7656 lei
24 luni – 15 312 lei
48 luni – 30 628 lei
Sursa: dcbusiness.ro
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
Mesaje de SFANTA MARIA 2022. Urări şi felicitări pe care le poţi transmite persoanelor care îşi serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
Mesaje de Sfânta Maria Mare: URARI și FELICITARI pentru sărbătoriți, de Adormirea Maicii Domnului
-
Actualitateacum 23 de ore
Gest impresionant al unui patron. A decis să dea toți banii angajaților: „Nu vreau să mor cu ei în bancă”
-
Actualitateacum 22 de ore
Au plecat în vacanță la Cracovia și au ajuns în Craiova: Cum s-a terminat odiseea celor doi turiști italieni
-
Actualitateacum 22 de ore
Directorul general al Pfizer, infectat cu Covid-19: Era vaccinat cu patru doze
-
Curier Județeanacum 23 de ore
FOTO| Momente emoționante la ISU Alba: Plutonierul adjutant șef Nițescu Cristian, ultima dată în formație, la trecerea în rezervă
-
Actualitateacum 21 de ore
Tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru elevi. Când se depun cererile și care sunt condițiile
-
Curier Județeanacum 24 de ore
FOTO| 30 de tineri români, italieni și macedoneni, schimb de experiență în Alba: Proiect cu temă ecologică prin programul Erasmus