Raed Arafat: Ce se va întâmpla cu spitalele din România după încheierea stării de urgență. Regulile de distanțare socială se vor respecta în continuare

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgentă a anunțat că după 15 mai, spitalele vor putea prelua mai mulți pacienți, față de perioada stării de urgență. Totuși, regulile de distanțare socială se vor respecta în continuare.

Potrivit șefului DSU, spitalele vor primi din ce în ce mai mulţi pacienţi care nu reprezintă o urgenţă.

ELIT

„Cu certitudine spitalele o să preia mai mulţi bolnavi decât au preluat în timpul stării de urgenţă, dar este posibil ca în interiorul spitalelor capacitatea totuşi să fie mai limitată, pentru că vei avea distanţare şi în interiorul spitalelor, vei avea reguli de internare pentru cazurile cronice. Într-un salon în care erau patru pacienţi poate că acum nu mai poţi să pui decât doi pacienţi.

Arafat a explicat că epidemiologul fiecărui spital va prezenta un set de reguli pentru ca unitățile medicale să funcționeze în siguranță.

„Ministerul Sănătăţii lucrează pe aceste aspecte. Institutul Naţional de Sănătate Publică iarăşi analizează aceste aspecte, iar în fiecare spital epidemiologul spitalului trebuie să creeze circuitele şi regulile necesare spitalului să funcţioneze în siguranţă. Cert e că nu putem lăsa pacienţii fără tratament, deci spitalele trebuie să se adapteze pentru a trata pacienţii aşa cum îi tratau înainte, dar cu adaptarea condiţiilor din spital şi a circuitelor”, a declarat Raed Arafat.

sursa: gandul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...