Radu Vieru: Răul pe care îl fac cei ce atacă nejustificat Spitalul Județean Alba și medicii de aici este foarte mare

Duminică, 31 martie, în cadrul unei conferințe de presă, medicul chirurg Radu Vieru și parlamentarul de Alba, Cornel Comșa au lansat un “proiect de atitudine civică în fața presiunilor politice” la care sunt supuși cei care lucrează în instituțiile publice dar și în mediul privat.

Unul dintre motivele principale care l-a determinat pe liderul PNTCD  aripa Ciorbea, Radu Vieru, să inițieze această mișcare civică sunt atacurile “murdare” din ultima perioadă asupra Spitalului Județean Alba, unde acesta își desfășoară activitatea și asupra unora dintre colegii săi. Vieru a specificat faptul că vorbește în nume propriu, menționând că nu are mandat să vorbească în numele instituției, dar că, foarte mulți dintre colegii săi și dintre pacienții spitalului împărtășesc poziția exprimată de el.

ELIT

Chirurgul albaiulian a adus în discuție atacurile din ultima perioadă la adresa medicului oncolog Răzvan Curcă, a șefului Unitățiii de Primiri Urgențe (UPU), Mircea Crișan, a șefului secției de obstetrică-ginecologie, Mircea Ludoșan, asupra secției de chirurgie și asupra conducerii spitalului.

“Acțiuniile defăimătoare apărute în presa locală asupra Unității de Primiri Urgențe, asupra spitalului județean, le consider rău intenționate și foarte dăunătoare. Politizarea excesivă a instituțiilor publice din Alba dăunează foarte mult activității acestora.

Lucrez de 6 ani la Spitalul Județean Alba și nu am văzut până acum o asemnea înverșunare cu care este atacată această instituție, culmea, într-o perioadă în care merge cel mai bine de la revoluție încoace.

ADEZIUNE PLUS

Răul pe care îl fac cei care atacă nejustificat Spitalul Județean Alba și medicii de aici este foarte mare și are repercusiuni negative asupra întregii comunități locale”, a afirmat Radu Vieru.

Referindu-se la informațiile apărute în presă despre activitatea colegului său Răzvan Curcă, acesta a mărturisit că a fost un șoc pentru toți cei care lucrează la spital și cunosc activitatea medicului oncolog. Radu Vieru a subliniat rezultatele excelente ale lui Curcă spunând că și-a făcut mereu cu cinste meseria și nimeni nu a avut vreodată să-i reproșeze ceva.

În ceea ce privește atacul direct asupra secției de chirurgie, afirmându-se că un medic a cerut bani de la un pacient pentru serviciile medicale, Vieru a  declarat:

“Îmi cunosc foarte bine colegii și pot să afirm că nici un medic chirurg nu a condiționat în acest mod actul medical. Lucrurile nu vor fi lăsate așa, pentru că orice om care face asemenea afirmații trebuie să vină cu probe și să răspundă pentru ceea ce spune”.

Prezentând o analiză a situației spitalului în ultimii ani, medicul chirurg a subliniat progresele importante care s-au făcut și de care acum, niște oameni rău intenționat își bat joc lansând tot felul de informații false la adresa instituției medicale.

Radu Vieru a amintit faptul că: în ultimii ani spitalul județean a fost dotat cu aparatură medicală performantă, medicii având acum acces pentru a putea oferi servicii medicale de calitate la aparate de ultimă generație, computer tomograf, RMN, endoscop digestiv, șamd. și că se fac eforturi la nivelul tuturor secțiilor pentru ca pacienții să aibă parte de cea mai bună îngrijire și cele mai bune servicii.

„Vreau să vă amintesc că suntem situați între trei centre sanitar-universitare importante, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș și Sibiu. Ne confruntăm la Alba cu o cazuistică extrem de grea. Circa 30% – 40% din cazurile de chirugie sunt cazuri foarte grave, terminale, depășite din punct de vedere chirurgical. Cu toate acestea, nivelul de mortalitate și morbiditate este unul bun raportat la nivelul statisticilor naționale.

În ultimii 3 ani de zile nu am avut niciun fel de problemă în ceea ce privește diagnosticarea și tratamentul în secția de chirurgie unde lucrez. Ca să vă dau un exemplu, am avut concomitent și câte 4-5 cazuri de pancreatită, pentru care tratamentul unui pacient se ridică la 200 de milioane de lei vechi și nu am avut probleme în a obține tratamentul în actul medical.

Cel mai sugestiv exemplu este însă secția de oncologie din Spitalul Județean Alba. Medicul Răzvan Curcă a realizat ceva extraordinar aici. A reușit să spargă monopolul unui spital universitar și a construit o secție de oncologie profesională și competitivă. Aici se tratează acum bolnavi din toată țara. Am văzut pacienți veniți din Cluj, Galați sau Suceava ajunși la tratament in Alba Iulia pentru că au auzit de performanțele acestei secții.

Managerul spitalului, întreaga conducere a instituției și modul în care s-a eficientizat activitatea spitalului este ireproșabilă”, a mai spus medicul Radu Vieru.

Deputatul de Alba, Cornel Comșa i-a mulțumit lui Radu Vieru pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, pentru responsabilitatea de care dă dovadă ieșind în față și asumându-și un proiect de atitudine civică, prin care să se poată contracara abuzurile, atacurile și presiunile politice la care sunt supuși numeroși oameni de valoare din instituțiile publice locale.

„Mă bucur că Radu Vieru a avut curajul să vină să spună aceste lucruri . Statura lui nu este doar una politică, ci mai ales una profesională.  Afirmațiile unui specialist ca el, educat și cu practică la Hallenberg în Germania, nu pot fi puse la îndoială”, a conchis Cornel Comșa.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Felicitări de 1 Martie, MĂRȚIȘOR: Ce felicitări puteți trimite de mărțișor

Mesaje de Mărțișor • Mesaje de 1 Martie •  Felicitari de 1 Martie Felicitările pot fi trimise prin SMS, persoanelor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

mda 31 martie 2013 at 18:33

Trebuie sa ne uitam cine face declaratiile astea nesimtite la adresa spitalului: Iosif Gligor si Calin Potor. Cu asta am zis tot. Sa le fie rusine celor care nu au facut nimic pentru comunitate si cu atat mai putin pentru spital si care isi permit cu un TUPEU JEGOS sa faca asemenea afirmatii!!

Claudiu 31 martie 2013 at 18:38

Bravo Radu Vieru! A venit vremea ca pseudo-ziaristul ala agramat, libidinos, ofilit, cu codita slinoasa de la radio pnl sa raspunda pentru toate calomniile pe care le-a spus (scris). Felicitari celor din spital ca iau atitudine.

carmen 31 martie 2013 at 18:55

Adresez multumirile si felicitarile mele Dr. specialist en nefrologie, Adrian Ghigolea, pentru atentia si profesionalismul de care a dat si da dovada in tratarea pacientilor, printre care se numara si mama mea.
Cred ca medicii trebuiesc lasati sa-si faca meseria, nu sa fie tarati in scandaluri de culoare politica.

ioana 31 martie 2013 at 22:25

RESPECTE pentru Domnul Dr VIERU pentru profesionalismul care da dovada cit si pentru cinste si omenie,intradevar deosebit,d-zeu sa ii ajute si multa sanatate.

ioana 4 aprilie 2013 at 22:24

Draguto, ti-a imbalsamat vreun mort, sau de unde respectul asta major, ca sa intelegem si noi, ( nu de alta) ?
Doi penibili, el si Comsa, care vorbesc doar tampenii. Jenant. Si, pana la urma, ce “chirurg” e Vieru? Ca eu stiu ca-i doar medic legist. Se ocupa de morti.

matahala 4 aprilie 2013 at 23:59

regret sa te dezamagesc in prvinta cunostintelor tale referitoare la morti.

Exista doi medici Vieru. Gheorghe Vieru, medic legist (da, se ocupa si de morti) si Radu Vieru, medic primar chirurgie.

Daca ai stii ce inseamna sa ajungi medic primar, si mai ales chirurg, cat efort (pe bune) si cata munca este necesara, ai vorbi nu cu respect, dar cel putin cu decenta.

un prieten 31 martie 2013 at 23:03

Radule tu de fapt de cobori mult doar vorbind de potor, gligor, roman sau atanasiu… astia sunt niste neica nimeni cu 0 realizari si 100 de frustrari…

@prieten 1 aprilie 2013 at 0:43

Da, ai dreptate, nu merita sa se coboare la nivelul lor, dar nici nu poti sa te lasi terfelit ca medic, de niste jeguri umane, nulitati profesionale. E nevoie ca cineva sa ia atitudine si nu-s multi oameni care sa-si infranga scarba de a da o replica scursurilor de potor si gligor. A initiat o platforma de atitudine civica, pai atunci lasa-l sa-i traga la raspundere pe mincinosii ordinari din viata publica albaiuliana. Eu ii urez succes si il stimez pentru asta.

alinuta cu ochii rosii 1 aprilie 2013 at 8:47

deci mai este oarece speranta-nu stiu ce are in gand comsa dar pe dr.Vieru pot sa-l cred; e pacat ca trebuie sa vorbeasca despre zerouri platite din nou sa debiteze prostii – se critica oamenii eficienti; se zice ca se biciuie doar calul care trage si daca nimeni nu ia atitudine, drumul la deal va fi nu anevoios-va fi imposibil.

samy 1 aprilie 2013 at 10:13

pai cum sa bage in seama Radu Vieru pe potor si gligor? sau pe atanasiu sau roman? cum de s-a ajuns ca elita intelectuala a judetului sa ii bage in seama pe niste neica nimeni??? niste vai mama lor care fara politica erau nime’in drum??? ce-am ajuns of of of !!! ce discutii sa aiba Radu Vieru cu potor si gligor (mai ales cu ultimul care este un agramat saracu’).

Comentariile sunt oprite