Rămâi conectat

Politică Administrație

Radu Cristian: Centrul istoric al Sebeșului ar putea fi reabilitat cu bani europeni. În primăvară aflăm dacă obținem finanțarea

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul istoric al municipiului Sebeș ar putea fi reabilitat printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 30 de milioane de euro, potrivit consilierului local Radu Cristian.

Sebes01Acesta a spus luni, la radio Unirea FM, că până în primăvara anului 2016 va afla dacă va obține, sau nu, finanțare pentru acest proiect.

”Împreună cu mai mulți profesioniști, în urmă cu 3-4 luni, am hotărât să facem un proiect de reabilitare centru istoric Sebeș și să încercăm să aducem niște fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro. Ce înseamnă renovare centru istoric Sebeș? De la infrastructură, apă, canal, străzile toate pietruite, toate cablurile să dispară să intre pe sub pământ, refacerea traseelor de apă prin centru, refacerea piațetei mari unde să putem avea fel și fel de evenimente culturale și educative sau promovarea obiectivelor turistice”, a afirmat Radu Cristian.

Acesta a mai precizat că proiectul are în vedere și realizarea unor piste pentru biciclete, crearea unor parcări subterane și modernizarea pieței agroalimentare.

Radu Cristian TNL Alba Sebes”Mi-am strâns o echipă de tineri, care au mai lucrat pe astfel de proiecte. Am făcut dosarul și după două luni și jumătate l-am prezentat primarului, viceprimarului și aparatului de specialitate din Primăria Sebeș”, a afirmat Radu Cristian.

Proiectul ar urma să fie finanțat 100 la sută din fonduri europene, iar Primăria Sebeș ar urma să plătească diferite studii care s-ar ridica la aproximativ 100.000 de euro, potrivit consilierului local. În urma discuțiile pe care le-a avut cu ceilalți aleși locali, Radu Cristian a afirmat că proiectul are șanse mari să treacă de votul din CL Sebeș.

În următoarea perioadă vor începe studiile de dezvoltare și de trafic, ”iar de aici va rezulta ce va trebui să facem în continuare. Până în octombrie să sperăm că vom termina 80 la sută din studii. Apoi trebuie să depunem dosarul la ADR Centru și așteptăm răspunsul”, a precizat consilierul PNL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea