Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

„Radu Coclici nu are nici legitimitate, nici majoritate”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Analiza serioasă a situaţiei actuale a sistemului de învăţământ a fost făcută dar, pentru a şti, trebuie să citeşti, să te informezi, să ai habar despre ce se vorbeşte. Ce aşteptări să ai, însă, de la unul care adună punguţa cu 2 voturi, intrând nemeritat în Parlament? Stă acolo, şi nu exagerez, de aproape trei ani şi oferă nimic în bandă roşie: 1 minut şi 41 de secunde de intervenţie parlamentară, câte 0,00000….. secunde de alegător. Nici măcar declaraţiile politice nu s-a obosit să le citească în Parlament.
Rămâne un mister, încă, dacă este preocupat numai de învăţământul preuniversitar sau şi de cel superior. Dacă ar fi citit noua lege a educaţiei ar fi aflat că, în învăţământul preuniversitar, organizarea admiterii la liceu este reglementată la articolul 76. Ar fi ştiut că, pentru binele copiilor, nu schimbi regula în timpul jocului. Ar fi ştiut că oamenii, pur şi simplu, nu mai vor schimbare de dragul schimbării. Dar, din nou, carenţe de lectură! Dacă a citit, e şi mai grav, nu mai rămâne nimic altceva decât neînţelegerea unui text (analfabetism funcţional, conform definiţiilor de specialitate). Ce ne facem, însă, cu proiectul admiterii la facultate fără bac? Marcă înregistrată PSD, garantat… Ecaterina Andronescu. Cea care a garantat, prin analizele sale profunde, multe din efectele pe care astăzi le suportă o ţară întreagă: schimbarea schimbărilor – uite este / uite, nu este şcoala profesională, orele opţional – obligatorii de ansamblu sportiv (din nou, marcă înregistrată PSD), dirigenţie fără oră de dirigenţie şi, nu în utimul rând, fabrici de diplome fără acoperire cu competenţe. O mare de ipocrizie PSD-istă.
Parlamentarul vorbeşte despre „elevi a căror capacitate intelectuală nu a fost valorificată suficient”. Îşi asumă, prin această declaraţie, domnul deputat faptul că acuză, dacă nu un întreg corp profesoral, cel puţin jumătate din acesta? Citim şi rămânem emoţionaţi de capacitatea incomensurabilă a unui corigent al alegerilor parlamentare de a recunoaşte efectele dezastruoase ale măsurilor propriilor colegi de partid. Repetiţia e mama învăţării. În ceea ce priveşte capacitatea de a câştiga alegerile, am văzut ce puteţi: nimic. O bătaie la scor în alegerile viitoare nu vă strică. Pentru a emite, însă, păreri în zona educaţiei aveţi încă multe de făcut: să mai citiţi, să puneţi în aplicare măcar un ordin de ministru PSD- ist (eu am trecut prin cazna asta la catedră) şi, nu în ultimul rând, să învăţaţi faptul că în educaţie nu e
ca-n fotbal: bei bere şi spargi seminţe pe marginea terenului, crezând că tu ai dat golul calificării.
Un ilustru coleg de-al dl. Coclici, fost ministru al educaţiei, prezent într-o emisiune de mare audienţă, explica foarte convingător teoria majorităţii, precum şi a legitimităţii dobândite în urma votului popular. Aplic raţionamentul şi trag concluzia corectă: Coclici nu are nici legitimitate, nici majoritate. Nu are, şi nici nu va avea vreodată! Ce ne rămâne oare de făcut? Că, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
P.S. În septembrie 2011, am declarat la TVR Info că, potrivit unui studiu, 78% din populaţia României consideră că rezultatele la BAC sunt reale, solicitând examen de admitere în facultate.
Oana BADEA,
secretar de stat în MECT


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea