Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PUZ pentru construirea unui spital de boli cronice și infecțioase la Pâclișa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PUZ pentru construirea unui spital de boli cronice și infecțioase la Pâclișa

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat P.U.Z-ul prin care dorește construirea unei clădiri noi pentru secțiile de boli infecțioase și psihiatrie cronică. Nevoia acestui proiect se datorează lipsurilor pe care secțiile menționate anterior le au în acest moment.

Pentru secția de boli infecțioase, aceasta dispune de 46 de paturi și funcționează într-o locație care nu permite izolarea pacienților  cu multiple afecțiuni astfel încât nu se poate utiliza numărul total de paturi la capacitate maximă. După finalizarea proiectului numărul de paturi va crește la 50, cele 46 menționate anterior plus 4 paturi care se vor transfera de la secția de pediatrie.

Pe lângă acestea, proiectul cuprinde și înființarea unui compartiment nou de tratare a bolilor infecțioase ale copiilor. Clădirea urmează să beneficieze de dotări precum: energie din surse regenerabile, panouri solare ACM, pompe de căldură. Bugetul total aproximativ al investiției, fără TVA, este: 48,360,293,39 de lei.

În ceea ce privește secția de psihiatrie cronică, în prezent, aceasta funcționează la Baia de Aries, o locație amplasată la peste 100km de SJU Alba Iulia. Prin acest proiect se dorește construcția și dotarea unei clădiri noi, moderne, în proximitatea SJU Alba. Bugetul total aproximativ al investiției, fară TVA, este: 27.146,758 de lei.

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat referatul de aprobare P.U.Z pentru introducere în intravilan pentru construirea clădirii, în zona Pâclișa, strada Brândușei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea