Putere mai mare pentru Poliția locală Alba Iulia, respectiv pentru primărie. Verifică și activitatea agenților economici
Conform Legii care reglementează activitatea poliției locale, agenții instituției au atribuții în ceea ce privește verificarea activității agenților economici din aria lor competență.
Astfel, politistii locali pot să verifice legalitatea activităților de comerț stradal și a activităților comerciale, inclusiv din piețele agroalimentare, târguri și oboare, respectiv dacă firmele au autorizații și aprobările necesare pentru desfașurarea activității; pot verifica dacă firmele dețin documente de provenienă a mărfii, buletine de verificare metrologică pentru cântare, avize și alte documente stabilite prin lege sau acte administrative ale autorităților administrației publice centrale și locale.
Pot verifica de asemenea orarul de aprovizionare si functionare al operatorilor economici, dar si daca societățile comerciale respectă obligațiile legale în ceea ce privește afișarea prețurilor, a produselor comercializate și a serviciilor, dar și respectarea normelor legale privind comercializarea obiectelor cu caracter religios, a produselor din tutun sau a băuturilor alcoolice.
Poliția locală Alba Iulia este o instituție subordonată primăriei care îşi desfăşoară activitatea în temeiul Legii nr. 155/2010 legea poliţiei locale, a H.G. nr. 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului – cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale şi a H.C.L. nr. 16/25.01.2011 privind înfiinţarea Serviciului Poliţia Locală Alba Iulia, cu atributii in șase domenii: ordine și liniște publică, circulație, disciplină în construcții și afișaj stradal, protecția mediului, activitate economică și evidența populației.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]