Rămâi conectat

Actualitate

Putere mai mare pentru Poliția locală Alba Iulia, respectiv pentru primărie. Verifică și activitatea agenților economici

Bogdan Presecan

Publicat

în

Conform Legii care reglementează activitatea poliției locale, agenții instituției au atribuții în ceea ce privește verificarea activității agenților economici din aria lor competență.

Astfel, politistii locali pot să verifice legalitatea activităților de comerț stradal și a activităților comerciale, inclusiv din piețele agroalimentare, târguri și oboare, respectiv dacă firmele au autorizații și aprobările necesare pentru desfașurarea activității; pot verifica dacă firmele dețin documente de provenienă a mărfii, buletine de verificare metrologică pentru cântare, avize și alte documente stabilite prin lege sau acte administrative ale autorităților administrației publice centrale și locale.

Pot verifica de asemenea orarul de aprovizionare si functionare al operatorilor economici, dar si daca societățile comerciale respectă obligațiile legale în ceea ce privește afișarea prețurilor, a produselor comercializate și a serviciilor, dar și respectarea normelor legale privind comercializarea obiectelor cu caracter religios, a produselor din tutun sau a băuturilor alcoolice.

Poliția locală Alba Iulia este o instituție subordonată primăriei  care îşi desfăşoară activitatea în temeiul Legii nr. 155/2010 legea poliţiei locale, a H.G. nr. 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului – cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale şi a H.C.L. nr. 16/25.01.2011 privind înfiinţarea Serviciului Poliţia Locală Alba Iulia, cu atributii in șase domenii: ordine și liniște publică, circulație, disciplină în construcții și afișaj stradal, protecția mediului, activitate economică și evidența populației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxe NOTARIALE 2024. Noile prețuri din grilă notarială, mai mari decât în anul 2023

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxe NOTARIALE 2024. Noile prețuri din grilă notarială, mai mari decât în anul 2023 Ministerul Justiției a emis noul ordin privind taxele notariale pentru anul 2024, iar acestea sunt mai mari decât în anul 2023. Procura notarială este un instrument esențial pentru delegarea unor atribuții legale către o altă persoană, numită mandatar, care acționează în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea