Rămâi conectat

Curier Județean

Pușca și problema lată pentru un bărbat din Zlatna, cercetat de polițiști după ce a introdus ilegal o armă de vânătoare în țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un  român cu rezidența în Spania este cercetat de autoritățile naționale, după ce a adus în țară o armă de vânătoare fără a respecta legislația în domeniu. Acesta este acuzat de contrabandă și de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Cu această ocazie, oamenii legii atrag atenția că pentru a introduce pe teritoriul României o armă de foc este necesară obținerea unei autorizații.

La data de 28 august 2019, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, față de un bărbat de 31 de ani, din Zlata, județul Alba, rezident în Spania și deținător legal de armă în baza unui permis obținut pe teritoriul acestui stat.

Se pare că, în cursul lunii august 2019, bărbatul ar fi introdus în România, o armă de vânătoare, fără să respecte prevederile legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor.

Arma de vânătoare a fost indisponibilizată, în vederea confiscării.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba aduce în atenția celor interesați câteva aspecte ce rezultă din legislația incidentă în domeniul armelor și munițiilor.

Astfel, Potrivit art. 115 din Legea 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, rezidenții statelor membre care doresc să călătorească în România cu armele de foc pe care le dețin, trebuie să obțină, în prealabil, o autorizație de introducere pe teritoriul României a acestor arme, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 113 alin 2 lit. c din același act normativ. Acesta prevede că pot intra pe teritoriul României, cu arme de foc, legal deținute, numai rezidenții statelor membre care sunt titulari ai unui pașaport european. În cazul armelor de vânătoare titularul trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul României, o invitație din partea unei asociații de vânătoare, legal constituită, iar în cazul armelor de tir, titularul să prezinte dovada ca urmează să participe la un concurs de tir organizat de federațiile sportive naționale de specialitate, care folosesc, în cadrul probelor sportive, arme de tir din cele prevăzute în anexa actului normativ.

Conform art. 123 din același act normativ, cetățenii români, ori rezidenții statelor membre, cu domiciliul, reședință sau după caz locul de rezidență în România, pot achiziționa arme letale și după caz muniții, din statele membre, cu condiția obținerii acordului prealabil eliberat de structurile de poliție competente din Romania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

24 februarie | „Cu drag, de Dragobete”: Ateliere tradiționale, recitaluri, spectacole și expoziție de fotografie, organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 februarie | „Cu drag, de Dragobete”: Ateliere tradiționale, recitaluri, spectacole și expoziție de fotografie, organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, sâmbătă, 24 februarie 2024, evenimentul cultural-artistic „Cu drag, de Dragobete”, în cadrul căruia își vor da concursul cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea