Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Puşca de asalt fabricată la Cugir, vedeta Târgului BSDA-2012

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul celei de-a patra ediţii a Black Sea Defense Aerospace (BDSA), expoziţie internaţională dedicată apărării, securităţii naţionale, securităţii domestice şi industriei aeronautice desfăşurată recent la Complexul ROMAERO Bucureşti au fost prezente şi cele două uzine cugirene, Fabrica de Arme şi Uzina Mecanică Cugir.
Evenimentul a reunit la standuri firme de prestigiu din ţară şi străinătate, care au prezentat produse de tehnică militară, apărare terestră, aeriană şi maritimă, aviaţie civilă şi produse pentru siguranţa şi securitatea domestică. După cum ne-a informat directorul general de la Fabrica de Arme Cugir, ing. Laurenţiu Rădiţoiu cele două uzine cugirene, Fabrica de Arme şi Uzina Mecanică Cugir au avut în cadrul expoziţiei un stand comun în cadrul căruia au fost prezentate produse miltare şi produse exportate pe piaţa civilă americană, precum şi arme şi muniţie aflate în nomenclatorul de produse de tehnică militară fabricate la Cugir. Potrivit lui Rădiţoiu, standul din Cugir s-a bucurat de cel mai mare interes din partea vizitatorilor, care au avut ocazia să ţină în mână produsele expuse şi să se fotografieze cu acestea, cea mai mare atracţie reprezentând-o puşca de asalt de 5,56 mm, care a fost, după cum spunea managerul general, „vedeta” târgului BSDA.
De evidenţiat, faptul că puşca de asalt care va intra în fabricaţie la FAC Cugir a fost şi în atenţia reprezentanţilor MAPN, având în vedere că acest tip de armă urmează să intre în dotarea forţelor armate din România începând de anul viitor. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea