Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Voicu Paul: Angajamentul meu față de acest oraș, pe orice termen, are o singură urmare: dezvoltare

Publicat

în

Când faptele tale motivează și mobilizeaza ” concurența” , ești pe drumul cel bun. Asta deduc din interacțiunile ” naturale” la aproape tot ce fac, zic și postez. Pentru unii lucrurile merg de la sine: n-ai nimic de zis concret, nu propui nimic realist, treci la cafteala celui care tace și face.

Ar fi bine să înțeleagă că angajamentul meu față de acest oraș, pe orice termen, are o singură urmare: dezvoltarea. Celor ofensați că în Alba Iulia se lucrează aș putea să le înșir, fără folos, sute de cuvinte. Dar, la Alba Iulia, nu cuvintele au făcut diferența, ci sutele de proiecte au crescut orașul. Că nu trăim într-un oraș perfect, că mai sunt multe de făcut, mă face să-mi pun în față un calendar cu termene și obiective. Pentru cei care înțeleg și cred în munca echipei noastre, las mai jos un orar de primar. O mică parte din fronturile pe care lucrăm azi și în viitorul apropiat:

– septembrie 2020, finalizare proceduri achiziție și proiect tehnic, loturile 1 și 2 mobilitate, prin care modernizam peste 25 de km de drumuri – fonduri europene;

Elit - Gustul Desăvârșit

– până la sfârșitul luni noiembrie, finalizăm 8 treceri de pietoni iluminate inteligent, toate pe Calea Moților și Calea Zlatnei, dar și proiectul de modernizare a iluminatului, cu introducerea tuturor cablurilor în subteran, inclusiv străzile Eugen Hulea, Albăstrelelor, Rozelor, Ion Rațiu și Ion Agârbiceanu;

– până la sfârșitul anului vom finaliza 25 de platforme subterane, din cele 122 contractate;

– până la începerea anului școlar finalizăm, cu termene devansate, toate lucrările la grădinițe și la: Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” – complet modernizat, Liceul de Arte – modernizate două corpuri, Liceul Sportiv – anvelopat termic, centrală termică schimbată, panouri solare;

– până la finalul acestui an, vom avea la Alba Iulia un prim lot din autobuzele electrice;

– noiembrie 2020, este termenul la care finalizăm lucrările de pe strada Brândușei, până în Pâclișa;

– până în 15 septembrie, va fi asfaltată integral ruta secundară Micești-Alba Iulia, via Nazareth Illit, Alessandria, C.Noica, Mircea Eliade;

– din 20 septembrie începem amenajarea locurilor de parcare de pe fostul amplasament al CT10, urmează demolare CT6 și amenajare locuri parcare;

– am finalizat de profilat drumurile din Orizont, urmează Oarda de Sus, zona Sliven și Pâclișa.

Asta e diferența dintre noi și cei care doar vorbesc: noi avem de partea noastră cifre, termene, proiecte, planuri concrete. Cine spune că toate astea se întâmplă în campanie, e fie rău intenționat, fie deconectat de la realitate. Să ajungem la aceste lucrări a fost nevoie de luni de zile de muncă. Pentru un metru de țeavă, de cablu, de orice achiziționează primăria e nevoie de mai mult de un metru de hârtii. Pentru că, oricât de puțini ar fi, nu sunt banii noștri. Sunt ai orașului, ai oamenilor, ai albaiulienilor și fiecare bănuț trebuie justificat prin proceduri standard, clare de achiziții publice. Chiar dacă ele durează, deseori, cu mult peste cât e normal. Vom continua să creștem Alba Iulia.

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC Unirea PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro cod unic mandatar financiar coordonator 21200012


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare