Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Partidul Mișcarea Populară Alba, prin candidații săi, este pregătit să transforme județul Alba într-un județ PROSPER și PUTERNIC

Andreea Ștefan

Publicat

în

Mă numesc Clement Negruț, am 55 de ani, de profesie inginer mecanic, căsătorit, am trei copii, sunt Rector Universitar la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și candidez la funcția de Președinte al Consiliului Județean Alba.

Sunt Președintele Partidului Mișcarea Populară Alba și împreună cu echipa mea suntem pregătiți să transformăm județul Alba într-un județ prosper și puternic.

Alba a fost unul din județele etalon ale României. Din păcate, lipsa de interes a multora din administrațiile locale și chiar județene, a făcut ca județul nostru să fie codaș la mai toate capitolele, între județele care alcătuiesc Regiunea 7 Centru.

Declinul economic, început încă din anul 1997, a făcut ca fenomenul migrației să fie tot mai accentuat, peste 50.000 de locuitori ai județului au plecat în țări ale Uniunii Europene sau în alte județe.

Perspectivele economice actuale nu sunt foarte bune, avem foste zone monoindustriale, cum ar fi zona Munților Apuseni, unde condițiile de viață și de locuire nu sunt corespunzătoare, în contrast cu bogățiile și resursele minerale ale zonei. Moților li s-au vândut iluzii, ani la rând, fără a se găsi soluții de dezvoltare.

Fenomenul de migratie a forței de muncă a făcut ca populația județului să fie una îmbătrânită, cu o natalitate sub media națională, existența unei zone preponderent rurale în partea centrală și de N-V a județului, în orașele Câmpeni, Abrud, Zlatna, Baia de Arieș, a caror forță economică nu constituie motorul de dezvoltare economică pentru unitățile administrative din zonă, pe o rază de 30 km, județul Alba este într-o situație mai mult delicată din punct de vedere socio-economic.

Pentru toate acestea, trebuie găsite soluții, iar Partidul Mișcarea Populară Alba, prin candidații săi, atât pentru autoritățile locale cât și pentru Consiliul Județean, este pregătit să transforme județul Alba într-un județ PROSPER și PUTERNIC, propunând urmatoarele soluții:

-Dezvoltarea zonei metropolitane Alba Iulia-Sebeș, prin încorporarea orașului Teiuș, a municipiului Aiud și a orașului Zlatna pe axa autostrăzii Sebeș-Turda.

-Lipsa de sectoare economice de înaltă calificare, financiare, IT, trebuie rezolvată prin crearea, la Cugir și Blaj, a unor centre de excelență în inginerie și IT, unde tineri specialiști să traseze direcții de dezvoltare a județului.

-Constituirea, de urgență, a polilor de dezvoltare Abrud-Câmpeni-Baia de Arieș-Ocna Mureș, unde să se asigure condițiile de funcționare a parcurilor industriale, dotate cu toate utilitățiile necesare, astfel încât să fie atractive pentru investitori și pentru companiile multinaționale, pentru a-și deschide filiale în zonele respective.

-Bugetul județului trebuie să fie secondat de atragerea fondurilor europene, pe toate componentele economice de dezvoltare.

-Cetățenilor județului trebuie să li se asigure dreptul la sănătate, printr-o componentă bugetară axată pe programe de finanțare, care să ducă la creșterea calității serviciilor de sănătate în județ.

-Crearea unei rețele de furnizare de servicii specializate de sănătate în județ, prin asocierea cu clinici specializate, spitale din județ și furnizori privați, care, printr-o unitate mobilă, să ajungă în cele mai izolate zone ale județului.

-Trebuie asigurate condiții și facilități absolvenților de medicină, astfel încât să vină în județul Alba.

Avem două spitale neacreditate (Câmpeni și Cugir), patru orașe și nouă comune cu medici de familie sub minimul necesar.

-În domeniul educației, creșterea gradului de acces la serviciile educaționale și culturale, prin accesarea de fonduri europene, trebuie să fie o prioritate.

Educația trebuie să asigure transmitarea moștenirii noastre cultural-spirituale și păstrarea identității noastre naționale.

-Realizarea unui program anual pentru formare profesională a cadrelor didactice din județ.

-Stoparea abandonului școlar, prin sprijinirea învățământului dual, prin caravane de informare și conștientizare, în toate unitățiile administrative din județ.

-Asigurarea cu servicii de conexiune la internet a zonelor defavorizate, pentru a se asigura învățarea online, în contextul pandemiei de Covid-19.

-Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia trebuie să devină principalul partener al Consiliului Județean, pentru a se dezvolta un puternic centru de cercetare în industrie și IT.

Avem un județ bogat în resurse minerale, avem un patrimoniu cultural-istoric de invidiat, cu posibilitatea dezvoltării unei puternice industrii de turism, care să facă din județul Alba un județ PROSPER și PUTERNIC.

Partidul Mișcarea Populară are soluția:

Echipa PMP – în Consiliul Județean și Clement Negruț – Președinte al Consiliului Județean Alba

Comandat de Partidul Mișcarea Populară Alba, Publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic de identificare mandatar financiar 21200020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea