Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| DE CE Florea Paul Victor?

Publicat

în

Bună întrebare! Mi-o pun zilnic de când a început campania electorală. Și, probabil, și voi vă întrebați ”de ce” eu?! Astăzi, nu vă scriu în calitate de candidat, ci de simplu albaiulian. De fapt, sunt un simplu albaiulian. Un albaiulian cu aceleași probleme ca ale TALE. Am o stradă neasfaltată care se inundă la prima ploaie. Nu am unde să parchez mașina când ies în oraș. Îmi rup roțile de la bicicletă în gropile de pe stradă. Mă împiedic de pista de alergat de pe stadion. Nu am apă de calitate la robinet. Simt mirosurile de gunoi aruncat în spatele blocurilor. Deci, da, sunt și eu un simplu albaiulian. Întrebare este: mai vreți să fim atât de simpli?

Sunt Paul-Victor, am 25 de ani și m-am săturat să trăiesc așa. Vreau un oraș curat, un oraș asfaltat, sigur și cu oportunități pentru tineri. Cer prea mult? M-am săturat să dau vina pe unii și pe alții, doar să arăt cu degetul către politicieni că nu fac nimic pentru noi și am hotărât să mp implic chiar eu. Am hotărât să preiau toate problemele mele și ale tale și să încerc să le rezolv din Consiliul Local. Am toată energia și disponibilitate din lume. Sunt aici, în Alba Iulia, și vreau să fac lucrurile să meargă. Am o experiență vastă în munca cu oamenii, trăind și lucrând aproape 5 ani în SUA. Am făcut voluntariat toată copilăria, adolescența și studenția. Sunt ambițios, serios și muncitor. Deci nu există niciun impediment între mine și șansa de a reconstrui Alba Iulia.

Singura condiție pentru a putea să fiu acolo este aceea de a mă vota. Dați-mi o șansă! Sunt aici doar pentru voi și pentru noi! Acum este timpul să dăm din comunitate un om al comunității. Să reîmprospătăm Consiliul Local. Să aducem un suflu nou. O gândire nouă. Un alt mod de a face administrație locală. Mai bine.

Electrica Furnizare Discount

Consiliul Local îmi propun, în primul rând, să-l fac mai transparent, să-l aduc aproape de albaiulieni, să știe fiecare albaiulian ce și de ce se votează. Cum voi face asta? Voi transmite chiar eu live ședințele de consiliu astfel încât fiecare albaiulian să poată să-mi adreseze întrebări pe care eu să le ridic în ședință.

În calitate de consilier local independent, voi fi prezent, în fiecare săptămână, în cel puțin 2 cartiere pentru a colecta problemele și a le prezenta în următoarea ședință de consiliu.

Voi milita puternic pentru construirea acelor creșe de care au nevoie tinerele familii, de cantine școlare și piste pentru bicicliști. Nu mai vreau să văd gunoi pe străzi sau miros de gunoi. Trebuie un nou contract de salubritate, cu colectarea mai frecventă a gunoiului. În ceea ce privește apa potabilă și prețul ei, vreau calitate la preț decent. Alba Iulia are cel mai mare preț la apă-canal din România, dar avem apă ruginită și inundații frecvente. Nu se poate așa ceva!

Eu sunt un mare iubitor de animale și, de aceea, mă voi ocupa serios și de centrul de ecarisaj, programul de adopție și coșuri de gunoi cu pungi pentru animăluțele plimbate în parc. Trebuie să avem grijă de animalele domestice și astfel voi propune înființarea poliției locale a animalelor în Alba Iulia.

Fiind în grupul de reconstituire istorică ”Legiunea a XIII-a Gemina” iubesc istoria și vreau să ajut să restaurăm Cimitirul Evreiesc, bisericile și casele istorice din oraș. Alba Iulia înseamnă mai mult decât Cetatea și trebuie să punem în valoare tot ceea ce ne reprezintă trecutul, prezentul și viitorul.

Despre parcări. Vreau să facem o aplicație mobilă pentru parcări și să reducem timpii de parcare în zonele aglomerate pentru a crește numărul de beneficiari.

Îmi doresc multe pentru Alba Iulia și știu că le putem face doar împreună. Eu am spus ce vreau să fac, m-am pus la dispoziția albaiulienilor și sunt mândru de asta. Acum, dacă v-am convins, mai rămâne ca tu, cel care citește, să-mi acorzi votul de încredere pe 27 septembrie. Ai de ales între actuala clasă politic și mine, un simplu albaiulian care a decis să pună umărul la treabă pentru reconstrucția orașului.

Pe 27 septembrie, TU ce alegi?
#eusunt99%

Comandat de CANDIDAT INDEPENDENT, FLOREA PAUL VICTOR, funcția de consilier local al MUN. Alba Iulia.
Executat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro
CUI mandatar financiar 24200153.

Publicitate

Politică Administrație

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Publicat

în

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a stabilit, împreună cu echipa sa de susținători, persoanele care vor fi propuse pentru funcțiile din cadrul Biroului Executiv la alegerile de la Consiliul Național. Conform surselor adevărul.ro, cei patru prim-vicepreședinți ai PNL vor fi Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Lucian Bode. De asemenea, deputatul de Alba, Florin Roman, se află în lista vicepreședinților.

Secretarul general al PNL va fi Dan Vîlceanu, în timp ce prim-vicepreşedinţii propuşi de echipa Cîţu sunt Iulian Dumitrescu, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

Pe lista de vicepreşedinţi sunt: Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru, Alin Nica, Alin Tişe, Cristian Buşoi, Robert Sighiartău, Daniela Câmpean, Sorin Câmpeanu, George Stângă, Pavel Popescu, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu (vicepreşedinte Economie), Mircea Fechet (vicepreşedinte Mediu), Florin Roman (vicepreşedinte Administraţie), Monica Anisie (vicepreşedinte Români de Pretutindeni), Alina Ghorghiu (vicepreşedinte Grupuri vulnerabile si minoritaţi), Adrian Cozma (vicepreşedinte Tineret şi Sport), Ionel Bogdan, Nelu Tătaru, Ciprian Dobre, Marcel Vela,Gigel Ştirbu, Silviu Coşa şi Hubert Thuma, potrivit surselor „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș, senator PSD de Alba: Elevi din Apuseni, prinși între incompetența și ignoranța PNL de la nivel local, județean și național

Publicat

în

Când are totul – primării, inspectorat școlar, prefectură și guvern – PNL demonstrează că nu este interesat de nimic. Sau pur și simplu nu este în stare să rezolve o situație pe cât de simplă, pe atât de complicată, pentru câteva familii cu elevi din Munții Apuseni – satele Ocoliș și Lunca Arieșului – care nu au la dispoziție un microbuz școlar funcțional care să îi ducă la școala din Sălciua.

În comuna Ocoliș nu există școală cu clasele V-VIII, iar părinții din satul Lunca, ce ține de Poșaga, au optat să facă școala gimnazială la Sălciua. Prinși între incompetența și ignoranța PNL, elevii sunt siliți să ajungă la școală prin forțele părinților, care sunt nevoiți să îi transporte cu mașinile personale (peste 30 de km dus-întors).

În prezent, microbuzul de la școala din comuna Sălciua, administrată de primar PNL, nu are licență de transport, ITP sau asigurare, iar șoferul care lucra pe el, în anul școlar precedent, și-a dat demisia din cauza salariului de nimic, după ce norma i s-a înjumătățit. Cel mai grav este, însă, că microbuzul care ar trebui să transporte elevii înscriși la Școala Gimnazială din Sălciua este o epavă, care nu poate funcționa în condiții de siguranță (dacă nu va fi reparat, desigur).

Electrica Furnizare Discount

Aceasta este ”România Educată” despre care a vorbit domnul Iohannis? Tot PSD este de vină pentru această situație, în condițiile în care PNL are Guvern – Ministerul Educației, Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar Județean și primării?

Interesul pe acest subiect al Inspectoratului Școlar Județean Alba, condus de oameni de bază ai PNL, se ridică la înălțimea genunchiului broaștei, iar primarul PNL din Sălciua nu mișcă un deget. În comuna Poșaga există școală de clasele V-VIII și microbuz funcțional. Oare nu au fost în stare cele trei primării liberale să își unească forțele, să găsească o soluție temporară, pentru binele elevilor?

Nu este suficient măi, mârșavilor, nevrednicilor, chinul prin care au trecut familiile din Ocoliș în urma inundațiilor catastrofale petrecute în această vară? Domnule primar PNL al comunei Sălciua, al cărui nume nu vreau să îl pronunț, de ce nu aduceți microbuzul școlar în stare corespunzătoare de funcționare? De ce nu cumpărați/solicitați bani pentru altul nou? Sau vă gândiți doar la voturi, iar în cazul de față sunt ale unor oameni din alte comune și nu vă mai interesează?

Cel mai grav este că faptele acestor oameni sunt săvârșite cu premeditare după ce, timp de trei luni, cât a fost vacanța, nu au luat nicio măsură. Dreptul la educație este garantat, de legile naționale și internaționale, iar elevii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și ignoranței unor persoane ajunse dintr-o eroare în funcții de conducere sau decizie.

Eu, personal, l-am interpelat pe ministrul Educației cu privire la această situație și am solicitat Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației alocarea de fonduri pentru achiziția unui microbuz școlar nou. Să vă fie rușine! Sunteți mulți, dar fără rost!

Senator PSD de Alba,

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Politică Administrație

Mircea Hava: „Ne-a durut congresul mai mult decât succesul unei campanii de vaccinare”

Publicat

în

Europarlamentarul Mircea Hava, fostul primar al municipiului Alba Iulia vorbeste, într-o postare de pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, despre insuccesul campaniei de vaccinare din România și despre cum politicienii aflați la guvernare au fost mai interesați de câștigarea alegerilor interne din partid decat de succesul campaniei de imunizare.

„Că dacă nu se publica, nu ne mai durea așa de tare. Toate astea se întâmplă în timp ce politicienii noștri fac un cordon de spoieli și improvizații în jurul unui adevăr incontestabil. Numai bulgarii sunt în fața noastră în clasamentul țărilor cu populație vaccinată! Nu mai vorbesc de maghiari, că-n cazul.lor, de data asta, e clar cine-a fost primul.

Pe guvernanți i-a luat valu patru cum îi ia pe primarii proști iarna pe nepregătite. O singură biată măsură: în vitrina amăgirilor a apărut, recent, certificatul verde. O veritabilă confirmare a retardului cu care acționăm, o măsură tandră și inutilă, tot din gama „să fie ceva, să fie bine”, ce ar fi trebuit luată înainte ca orice comunitate să fie nici pe aproape de 3%. Că ne-a durut congresul mai mult decât succesul unei campanii de vaccinare făcută la braț cu populația, nu prin dictatura restricțiilor. Cam ăsta e bunul plac politic, după care nu există o altă amendă mai învârtoșată decât aia pe care nu ți-o scrie vreo instituție, ci oamenii care te-au trimis acolo să faci ceva, nu să te bazezi pe „va trece cumva”.

Electrica Furnizare Discount

Da, nu e bine deloc. Spitalele sunt din nou blocate, medicii, în special cei de la ATI, așteptă soluții și motivare, dar banii pentru ei și munca altora vor veni abia peste două luni de acum. Când după „anotimpul congresului” vom strânge recolta de oameni rămași fără locuri în spitale, mulți dintre ei fără zile. In sănătate s-a stabilit deja: să nu cedeze nimeni și să lucreze toată lumea, peste program, fără comentarii și dacă nu le place să plece, că oricum n-avem de unde aduce alții. De titulari vorbesc, nu de interimari. De cei cu halate și sporuri tăiate. Să nu adaug școli sau grădinițe chiar aici, în Alba Iulia, în care dacă vrei săpun, prosop le cumperi, n-aștepți copilu să dea cu apă și să se șteargă pe pantaloni.

Mai sunt și lucruri bune, din fericire. Multe țin de oameni care-și iau în serios menirea. Și țin să mă bucur nespus de gestul firesc oferit ca exemplu, tuturor, de Înalpreasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului. Un real partener pe care mă mândresc că și noi, la Alba Iulia, l-am avut. La fel cum apreciez apelul Bisericii Catolice către ONU, ca toată lumea să primească vaccinul.

Peste toate, suntem, totuși, țară fruntașă la numărul de doze comandate și neutilizate. Asta în timp ce noi ne pregătim cu alternativa de a consemna, închide, sechestra, ascunde, evita – în niciun raport cu soluția de a convinge, de a vaccina.Și parcă tot pe noroc ne bazăm, amăgim primejdia cu loteria”, a scris europarlamentarul Mircea Hava pe Facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare