Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Se poate construi un spital județean de la zero și în Alba, cu pricepere, muncă și bună credință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan: Se poate construi un spital județean de la zero și în Alba, cu pricepere, muncă și bună credință

În Alba se poate construi un spital județean de la zero și acest proiect trebuie să se deruleze în următorii ani pentru că are o importanță majoră pentru locuitorii județului. Eu și echipa mea credem cu tărie că este un proiect care s-ar putea realiza în maxim 3 – 4 ani.

Nu vorbim din povești, ci din experiența altor administrații județene. În administrație trebuie să ai curajul să îți asumi proiecte mari, de care au nevoie generațiile viitoare. De asemenea, nu trebuie să ne ferim să colaborăm cu oameni care fac performanță în administrația altor județe.

La Alba Iulia, spitalul actual nu mai îndeplinește de mult condițiile impuse de normative. Nu foarte departe de noi, un președinte social democrat de consiliu județean și-a asumat să construiască un nou spital. Clădirea este ridicată, deși contractul pentru finanțare europeană l-a semnat în aceeași zi în care s-a semnat contractul pentru noua secție de oncologie și compartimentul de cardiologie intervențională de la Alba. La Consiliul Județean Alba, administrația liberală nu a terminat nici măcar hârtiile pentru noua secție, iar data pentru începerea lucrărilor este încă departe.

Consiliul Județean Bistrița – Năsăud, condus de colegul meu din PSD Emil Radu Moldovan, construiește un nou spital județean de la zero, o clădire 2S+P+4E (în total 7 niveluri), un proiect în valoare de circa 110 milioane de euro. Din acești bani 95% sunt fonduri europene acordate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citește și: Publicitate electorală | Voicu Vușcan: Facem lucrurile cu cap! Susținem sistemul sanitar și oamenii bine pregătiți

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, colegul nostru din PSD, a semnat, în 17 martie 2023, primele patru contracte pentru sănătate din fonduri europene PNRR, în valoare de 1.4 miliarde de lei, fără TVA, pentru Cluj-Napoca, Bistriţa, Târgu Mureş și Alba Iulia. La Bistrița, clădirea este în picioare, în timp ce la Alba Iulia, administrația PNL încă face planuri pe hârtie pentru noua secție (atenție! o secție relocată și un compartiment medical, nu un spital nou, cum se laudă liberalii din Alba).

La Bistrița, în noul spital vor fi 4 săli de operații, cu circuite la standarde și condiții sanitare moderne. La Spitalul Județean Alba, sălile de operație nu vor putea avea circuitele impuse de normative pentru că actuala clădire este foarte veche și nu poate fi adaptată.
Bistrița-Năsăud e un alt județ care a depășit cu mult Alba. Unde este administrație social democrată se dovedește performanța, seriozitatea și grija pentru oameni. În Alba, unde e administrație liberală, de 20 de ani, sunt vorbe și povești!

Sănătate în proximitate – garantăm dreptul la servicii medicale de sănătate fiecărui locuitor al județului

În programul PSD pentru Consiliul Județean Alba, am inclus capitolul „Sănătate în proximitate”, ceea ce înseamnă garantarea dreptului la servicii medicale de sănătate pentru fiecare locuitor al județului Alba. Dreptul la sănătate este consfințit și garantat în Constituția României. Echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba își asumă construirea unui nou spital județean modern, pentru care există bani europeni disponibili, dar și un plan serios pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale în întreg județul. Susținem redeschiderea unor spitale, cum este fostul spital orășenesc din Ocna Mureș. Acest spital a fost închis în 2011, în timpul guvernului de dreapta condus de Emil Boc. Pentru aceste planuri, echipa PSD are susținerea Guvernului și a ministrului Sănătății, prof. Alexandru Rafila.

În locul spitalului închis de liberalul Emil Boc, primăria din Ocna Mureș se laudă că a deschis o secție externă a Spitalului Județean Alba; în realitate este un centru de sănătate multifuncțional, care se află în subordinea spitalului județean. Oricum i-am spune, centrul nu este ceea ce au nevoie cetățenii din Ocna Mureș pentru că are funcționale doar două secții, Medicină Internă și Ginecologie, iar a treia – Pediatrie – e închisă din cauză că medicul este în concediu de maternitate. Așa se face că oamenii din Ocna Mureș sunt nevoiți să meargă pentru un consult medical la Alba Iulia sau la Cluj-Napoca, pentru că în orașul lor administrația locală PNL a fost atât de incompetentă încât nu a fost în stare să asigure oamenilor un drept elementar și constituțional: dreptul la sănătate.

Ca o comparație, Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari, care aparține de Spitalul Județean Constanța, cuprinde o Unitate Primiri Urgențe (punct de lucru extern al UPU Constanța), un ambulatoriu de specialitate (chirurgie, cardiologie, neurologie, boli interne, ORL, dermato – venerice, pediatrie), un laborator de analize cu punct de recoltare probe biologice și un compartiment de spitalizare de zi. Așa că, în comparație cu centrul de la Năvodari, secția medicală externă din Ocna Mureș, cu care se laudă primăria, este doar un praf în ochii locuitorilor. La Năvodari este administrație de stânga, la Ocna Mureș este administrație PNL.

Am încredere că vom putea construi împreună un nou spital județean la Alba Iulia! Sunt sigur că putem redeschide spitalul orășenesc din Ocna Mureș! Sunt proiecte pe care eu și echipa mea ni le asumăm pentru generațiile prezentului și pentru următoarele generații. Pentru ca aceste proiecte să devină realitate e nevoie de viziune, tenacitate și multă muncă, iar începutul e în 9 iunie, când facem împreună schimbul de generații la conducerea Consiliului Județean Alba.
Haideți să avem curajul să ne construim împreună viitorul!

Cu bună credință,
Corneliu Mureșan
Candidat PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba

Comandat de Partidul Social Democrat- Organizatia Județeană Alba / Executat de UNIREA PRES SRL – portal online: https:\\ziarulunirea.ro / CUI mandatar financiar coordonator: 21240002.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Motopompă, barcă pneumatică cu motor și echipamente specializate pentru intervenția la dezastre, în comuna Sântimbru: 12 voluntari, instruiți să intervină la nevoie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motopompă, barcă pneumatică cu motor și echipamente specializate pentru intervenția la dezastre, în comuna Sântimbru: 12 voluntari, instruiți să intervină la nevoie Comuna Sântimbru beneficiază de echipamente noi pentru intervenția în caz de dezastre. Pe lângă 12 voluntari instruiți și specializați care sunt gata să intervină la nevoie, administrația locală s-a dotat cu o motopompă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea