Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Publicitate electorală| Alba Iulia, prada unei găşti de şmecheri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia, prada unei găşti de şmecheri. Radiografia celei mai mari înșelătorii administrative din Transilvania

Evident că am ajuns să solicităm de la Ministerul Finanțelor aceste cifre. De la Primăria Alba Iulia ni se răspunde mereu că le dăm de lucru inutil. Concluziile sunt clare: administrația Hava a risipit banii în ultimii 7 ani, având o medie de 22 la sută din totalul cheltuielilor alocată pentru investiții. Aproape 80 la sută din totalul investițiilor au fost făcute de Guvern.

Așa zisele ”investiții”, lipsa unei urbanizații serioase în zona de dezvoltare economică, pe centura orașului, viziunea puerilă, infantilă a unei întregi echipe care a și conceput o „strategie de dezvoltare” pe 10 ani în ceea ce privește exploatarea potențialului turistic-istoric, a făcut ca veniturile proprii să nu crească deloc, ba chiar să scadă.

Administrația locală a folosit practic banii strânși cu trudă de albaiulieni în 5 – 6 direcții principale:

  1. Celebra minciună electorală pentru pensionari cu transportul în comun, sifonând anual 5 milioane de euro, adică 12 la sută din întregul buget, spunându-le că doar ei dau gratuitate la transport.
  2. Accesarea a sute de proiecte inutile, la care contribuția primăriei a depășit cu mult capacitățile bugetare, ajungând astfel să plătească anual circa 2,5 milioane de euro pe rate și dobânzi la bănci.
  3. Înglodarea în procese cu propriii angajați, cărora a ajuns să le plătească anual aproape 800.000 de euro despăgubiri.
  4. Creșterea aberantă și în batjocură a salariilor, mai ales la nivelul conducerii primăriei, ajungându-se la cele mai mari salarii din România și la suma totală de 61 de milioane lei (circa 14 milioane de euro) anual.
  5. Costuri exagerate, de noaptea minții, pentru „bunuri și servicii” adică, așa cum puteți verifica, de la reparația unei mașini de spălat cu 3.500 de lei și achiziția de cazări pentru artiști la prețuri de 8.000 de lei pe zi, până la studii de fezabilitate, planuri urbanistice, proiecte la niște prețuri de 5 ori mai mari decât sunt pe piața reală, toate acestea fiind făcute în urma unor așa-zise analize și note conceptuale elaborate de Direcția de Investiții, fără să fie făcute niciodată studii de piață în sensul cheltuirii responsabile a banului public!

Această modalitate de achiziție și a studiilor de fezabilitate a dus în final la niște valori halucinante atât pentru proiecte, dar mai ales pentru execuție. Banii aruncați cu nemiluita pe lucrări făcute prost au definit în toți acești ani cuvântul „investiții” în Primăria Alba Iulia.

Cel mai elocvent este „banul bine țâpat” în Cetate, unde dalele chinezești le pot scoate și copiii din drum, zidurile refăcute se sfărâmă, iar podurile din lemn de brad sau ghipsul de pe statui se distrug zilnic.

S-a mai creat în paralel un monopol pe autorizarea de mall-uri sau centre comerciale pe terenuri publice, care nu mai respectă nici o regulă urbanistică decât una singură: dacă proiectează cine trebuie poți face și talcioc în fața catedralei, că oricum a trecut deja destul timp de la a treia renovare a parcului din Cetate, din ultimii 15 ani, așa că de ce nu s-ar face un „Talcioc Simbol” acolo.

În altă ordine de idei, Alba Iulia a ajuns pradă unei găști de șmecheri care prin abilități specifice a ajuns în final să pună Președintele României și apoi procurorul general.

  1. Peste un milion de euro au fost cheltuiți în ultimii 10 ani pentru delegații și tot cam atât pentru susținerea unei propagande similare celei ceaușiste din anii ‘80 care să laude „realizările” și să slăvească niște tabele cu sume atrase din U.E. care, după cum am arătat mai sus, nu au creat venituri pentru oraș, dar au umplut conturile unor șmecheri care dirijează prin mijloace specifice cei câțiva șefi și șefuleți de prin primărie.

Cam aceasta este, pe scurt, radiografia celei mai mari înșelătorii administrative din Transilvania.

Mircea TRIFU,

candidatul Partidului

Acțiunea Națională Alba la Primăria Alba Iulia

Comandat de Partidul Acțiunea Națională Alba, publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, cod unic mandatar financiar 21200094


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea