Rămâi conectat

Curier Județean

Pste 70 de angajați ai Poștei din județul Alba rămân fără serviciu. Toți vor primi salarii compensatorii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un nou val de disponibilizări lovește județul Alba. Este vorba despre peste 70 de angajați ai sucursalei județene Alba a companiei Poșta Română, care, începând cu data de 3 septembrie, vor rămâne fără serviciu, în urma procesului de restructurare a companiei de stat.

Începând de miercurea trecută și până sâmbătă, circa 130 de angajați ai Poștei din Alba au participat la selecția și testarea profesională organizată la Brașov. Mâine vor fi făcute puplice și rezultatele examenelor pentru cele 20 de posturi scoase la concurs la Alba. În noua organigramă a Poștei din Alba nu se mai regăsesc 72 de posturi. De la 584 de angajați, schema de personal a fost redusă la 513.

Potrivit directorului sucursalei județene Alba a companiei Poșta Română, Ioan Florea, toți cei 71-72 de angajați ai societății, ce vor fi nevoiți să plece în urma restructurării, vor primi salarii compensatorii în funcție vechimea fiecărui angajat, respectiv un salariu lunar, la fiecare an lucrat.  Asfel, un angajat care lucrează de 5 ani va primi 5 salarii compensatorii. Potrivit Orfonanței de Guvern 36, nici un salariu compensatoriu nu poate depăși suma de 1.500 de lei. Ioan Florea a mai precizat că în jur de 60 dintre angajați și-au depus cereri de plecare voluntară.

Cu toate acestea, directorul Ioan Florea susține că activitatea Poştei  se desfășoară normal și nu va fi afectată în relația cu clienții săi nici după data de 3 septembrie.

Guvernul Ponta a aprobat, în luna august, alocarea sumei de 7.405.000 lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul  2013 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Compania Naţională Poşta Română SA, în baza planului de disponibilizare aprobat potrivit legii. Conform planului de disponibilizare Poşta Română urmează să concedieze 3.650 de angajaţi, dintr-un total de 32.887 salariaţi existenți la nivelul întregii companii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea