Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD-știi din Alba liberi să fie „mândri că sunt români” pe materialele electorale. BEC a tranșat definitiv problema

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Catedrala Ortodoxa Alba Iulia _campanie electorala europarlamentare (1)Biroul Electoral Central a admis astăzi contestaţia formulată de PSD Alba împotriva deciziei de vineri, 19 mai,  a Biroului Electoral Judeţean din Alba, care a decis că Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC trebuie să înlăture de pe teritoriul judeţului Alba toate materialele de campanie electorală care conţin mesajele „Mândri că suntem români” şi „România puternică în Europa”. Decizia este definitivă.

În cazul în care BEC ar fi confirmat hotărârea BEJ Alba, reprezentanţii din Alba a alianţei PSD-UNPR-PC ar fi fost obligați să îndepărteze toate materiale electorale cu mesajul cu mesajele în cauză.

Decizia BEJ Alba a venit după ce PDL – Organizaţia Judeţeană Alba depuse o sesizare, prin care reclama faptul că “PSD-Filiala Alba a recurs în campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014 la anumite slogane, “Mândri că suntem români”, “România puternică în Europa”, care inoculează idea că doar cetăţenii care îşi vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt romani, şi doar în acest mod România va avea un cuvânt de spus în Uniunea Europeană. În opinia reclamanților, aceste sloganuri “produc o sugestie subliminală de natură a specula sentimentul de apartenenţă naţională a alegătorilor, în sensul inducerii ideii conform căreia doar cetăţentii care acordă voturile candidaţilor PSD se pot simţi mândri că sunt români”.

BEJ a admis contestaţia şi a dispus, în consecinţă, Alianţei PSD -UNPR-PC să înlăture toate materialele de campanie care conţin sintagmele “Mândri că suntem români”şi “România puternică în Europa”, obligând, în acelaşi timp, primarii din judeţ să verifice ducerea la îndeplinire de către alianţă a măsurii dispuse şi să ia, în caz contrar, măsurile necesare.

PSD a contestat decizia BEJ la Biroul Electoral Central, care s-a pronunţat în această după-amiază, admiţând contestaţia social-democraţilor din Alba şi dispunând anularea deciziei BEJ Alba privind înlăturarea afişelor care conţin cele două sintagme.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea