PSD Alba: Pensia oricărui român nu reprezintă un ajutor social, e un drept câștigat

PSD Alba susţine că pensia unui om care a avut vechime în muncă şi a cotizat de-a lungul timpului nu este în nici un caz ajutor social şi nici pomană din partea statului ori a Guvernului. Pensia este un drept câştigat de fiecare român, e proprietatea sa, susține PSD Alba.

Numai în timpul Guvernului Băsescu-Boc-Udrea pensionarii erau consideraţi asistaţi sociali şi au avut de suferit din cauza politicii de austeritate pedeliste, acum penelistă. E uşor de observat că Guvernului Victor Ponta are o altfel de politică, total opusă celei promovate de PDL. Un exemplu este cel din 2012, când Guvernul Ponta a reîntregit pensiile ciopârţite de guvernul pedelist.

ELIT

Anii 2013 şi 2014 au fost primii ani în care s-a respectat legea în privinţa pensiilor, acestea au fost indexate. Totodată, în perioada mai 2012 – decembrie 2014 pensia medie s-a majorat cu 66 de lei (+8,5), iar în 2015 pensiile s-au majorat cu 5%, pensia medie a crescut cu 5,5% – faţă de primul trimestru din 2014 şi cu 5,07% – faţă de ultimul trimestru din 2014. Pensia socială a crescut de la 350 la 400 de lei, iar de această măsură au beneficiat peste 600.000 de pensionari. La toate acestea se adaugă şi amnistia fiscală pentru 50.000 de pensionari: s-a suspendat plata  debitelor şi au fost restituite sumele returnate statului.

În anul 2014, s-au suplimentat biletele de tratament balnear pentru pensionari, ajungându-se astfel la 59.000 de bilete în total. Social-democraţii s-au implicat, la solicitarea pensionarilor, în modificarea şi completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Astfel, se corectează unele inadvertenţe şi formulări care lăsau loc de interpretări din cauza modificărilor repetate ale legii. Modificările vizează fondurile de pensii administrate privat, pensiile facultative, indemnizaţia pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică. S-a urmărit ca actele normative să aibă o reglementare unitară în ceea ce priveşte modul de recalculare a pensiilor cuvenite vârstnicilor.

Mai amintim alte propuneri legislative care deja au devenit legi – cele referitoare la statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, care reintroduc pensiile de serviciu pentru personalul aeronautic civil navigant. Altele vor deveni legi în curând – cele prin care se recunoaşte grupa I de muncă pentru toţi pensionarii care au cel puţin 2 ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfăşurată în condiţii speciale, nu doar pentru cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani în grupa I de muncă. Nu în ultimul rând, mai amintim propunerile legislative pentru modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi propunerea legislativă privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor. Acestea sunt câteva exemple prin care Guvernul Ponta se preocupă de problemele vârstnicilor din această ţară şi are în vedere propunerile acestora. (V.N.)

ADEZIUNE PLUS ALBA

Biroul de Presă al PSD Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

14 Comentarii

vichi 19 iunie 2015 at 14:00

Doleantele romanilor sunt asculate de Guvernul Ponta.

Io 19 iunie 2015 at 15:26

Da ce să zic guvernul ponta a intregit pensiile
amaratilor dar a dat și pensii babane celor care dorm in senat și camera deputatilor

Horea 19 iunie 2015 at 15:35

„PSD Alba: Pensia oricărui român nu reprezintă un ajutor social, e un drept câștigat ”

E pentru prima data cand cineva, oficial, subliniaza ca PENSIA este un DREPT castigat.
De fapt este o suma de bani pe care salariatul – prin intermediul statului – i-a investit in toti anii in care a fost salariat.
Toata lumea spune ca trebuie sa avem X salariati pentru a putea plati pensia celor Y salariati. Or nu-i deloc asa!

Horea 19 iunie 2015 at 15:36

Erata: Y pensionari

pensionar 20 iunie 2015 at 11:12

Asa este. Pensia este dreptul nostru dupa ce toata tineretea ne-am distrus sanatatea muncind chiar si sambasa isi uneori si duminica.
Nu conteaza cine-i la putere. Pensionarii trebuie respectati. Macar putin.

pensionar 2 20 iunie 2015 at 12:15

Ceva interesant:

Cineva a contribuit toata viata la sistemul de pensii de stat.A iesit la pensie pentru limita de varsta.A calculat cu cat a contribuit si a constatat ca din banii cu care a contribuit poate primi pensia pe care o are timp de 7.5 ani.Nu a luat in calcul nici o dobanda la banii cu care a contribuit timp de 40 de ani.Mai are o speranta de viata de cca 8 ani(la data iesirii la pensie)
Daca banii cu care a contribuit aduceu an de an dobanda situatia ar fi fost mult mai buna.Pensia putea fi mai mare si timpul de plata mai lung.

pilu 20 iunie 2015 at 12:21

Pai daca fiecare isi manaca banii cu care a cotizat, numarul pensionarilor din Romania se va injumatati.

pilu 19 iunie 2015 at 15:58

Mai biroul de sub presa, pensiile cresc nu cum vrea PSD-ul ci conform legii, cu rata inflatiei. Daca era 0 cresteau ciuciu.
Pe cand faceti o conferinta de presa sa ne aburiti cum vreti sa schimbati legile penale ca sa puteti fura linistiti.
Deja ati si inceput cu pensiile parlamentarilor care de fapt este un furt din fondul de pensii la care nu ati cotizat cu nimic.
NENOROCITILOR !!!!

ilie de la uzina 19 iunie 2015 at 16:04

am inteles faza cu pensiile. cu restul cetateniilor ce aveti, ca nu faceti nimic pentru ei?

dolfi 20 iunie 2015 at 12:49

dragi pensionari, nu va plangeti ca nu aveti pensie acum… in ultimii 25 de ani ati inchis ochii la tunurile date de politicieni si prietenii lor plosnitele securisto-comuniste. Basca v-ati si multumit sa fiti complici unii dintre voi (salariile compensatorii la disponibilizari?) respectiv sa inchideti ochii si sa va multumiti cu firmiturile aruncate la fiecare campanie electorala in timp ce banii vostri au fost furati. Nu ne faceti pe noi tinerii (care la revolutie poate aveam cativa anisori) responsabili de viitorul vostru pe care singuri vi l-ati aruncat la gunoi! Sanatate si luciditate de-acum inainte.

pensionar 20 iunie 2015 at 14:56

„…viitorul vostru pe care singuri vi l-ati aruncat la gunoi!”

Sa-ti fie RUSINE!

Viky 21 iunie 2015 at 8:57

zici bine- tremurau babele la bloc ”cu illiessscuuuu”- acum vor pensie sa le ajunga macar de incalzire dar l-au pus pe nastase si pe multi alti politruci, sa jumuleasca banul public si nu numai

Status-Quo 21 iunie 2015 at 9:57

Stai sa inteleg un lucru: deci dam o lege in parlament pentru anume pensii, sa zicem pentru militari. Sau pentru politai. Sau pentru magistrati. Sau pentru sristi. Adica cam pentru cine poate. Odata data aberatia nu mai poate fi schimbata deci ce-i castigat castigat ramane. Aha…

Asa ca cine poate isi asigura pensie buna si de nepierdut. Prostii platesc. Prin prosti inteleg tot ce misca in tara inclusiv cei care primesc pensiile speciale. Sigur lor le pasa mai putin ca au de unde.

Si asta pentru ce? Pentru niste militari care au tras in pop-u-latie in 89 sau pentru niste militieni care au fugit ca potarnichile ascunzandu-se dupe ce au fost, ani de zile instrumentul de represiune politica al statului? Pentru niste magistrati care desi corupti primesc pensia speciala.

Vad vreo 2 ”penzioneri” suparati pe aici. Unu scrie indignat ”RUSINE”. Bai penzionerilor voi sunteti cei carora ar trebui sa le fie rusine. Faptul ca sunteti in varsta nu va scuteste de un obraz batut si nici nu va absolva de prostie si de vinile ultimilor 25 de ani cand ati tinut in functie guverne pur si simplu antinationale doar ca sa fiti siguri ca va luati amarata aia de pensie.

Ar trebui sa va fie rusine pentru ca ganditi in maniera ”dupa noi potopu’”!

Cat despre PSD si ce declara… o partid sinistru de hoti darnici care recita mierosi versurii care sa farmece imbecilii care isi pun votul pe ei nestiind care sunt consecintele pe termen lung.

gadea si ciutacu 21 iunie 2015 at 10:26

Corect. Un 10+ de la mine pt comentariul pertinent. Din pacate, suntem o tara de pomanagii care cred ca totul li se cuvine indiferent de ce ar fi facut de-a lungul timpului. Multi dintre pensionari au fentat sistemul facandu-se ca muncesc si acum se plang ca sistemul ticalosit, format din indivizi ticalosi alesi tot de ei, nu-i mai baga in seama asa cum cred ca ar trebui. Pai dragi pensionari care v-ati facut ca lucrati in fabricile de impachetat fum si produs bunuri fara cerere pe piata, mergeti si-i luati de gat pe Ilici, Nastase, Ponta, etc, pe toti cei care au spoliat aceasta tara si fura in continuare de sting iar voi le dati in contnuare votul vostru. Voi sunteti principalii vinovati, asa cum sunteti principalii vinovati pt educatia precara data tinerilor (copii si nepoti) pt care azi va indignati ca nu va cedeaza locul in autobuz dar voi dati buluc la urcare ca ati invatati sa va descurcati dand din coate pe vremea lu toarashu. Voi sunteti vinovati ca ati aplaudat minerii si i-ati injurat pe asa zisii golani. Voi sunteti vinovati ca ati permis distrugerea industriei in loc sa cereti retehnologizarea ei, ca ati distrus cu aprobarea lui Ilici CAP urile, v-ati impartit tractoarele care au ajuns la fier vechi, vitele carora cand ati ajuns acasa cu ele le-ati si dat in cap, v-ati fragmentat terenurile in asa fel incat agricultura romaneasca nu mai exista. Acum, ciocul mic si rabdati. Naivitatea ticalosia si prostia, se platesc.

Comentariile sunt oprite