PSD Alba: Clarificări privind plata salariilor și pensiilor în contextul Sărbătorilor Pascale. Florin Roman nu se poate abține să nu mintă sau să tânjească după atenție

În urma declarațiilor mincinoase și alarmante ale domnului deputat Roman apărute în presa locală, Biroul de presă al Partidului Social Democrat Alba este împuternicit să declare următoarele:

Regretăm că domnul Roman, nici măcar cu ocazia Paștelor,  nu se poate abține să nu mintă sau să tânjească după atenție în presa locală, intoxicând opinia publică cu informații false și distrugând spiritul sărbătorilor pascale în Alba Iulia.

Domnul Florin Roman nu are limitele bunului-simț sau ale decenței politice, nu știe când trebuie să se oprească cu minciuna și politica dezbinării și de aceea nu mai are niciun pic de credibilitate în fața albaiulienilor.

Spre o informare corectă, menționăm că s-au plătit anticipat toate drepturile bănești care puteau fi plătite într-un astfel de regim fără a-i afecta pe beneficiari.

  Pensiile sunt plătite la termen, însă nu anticipat, în contextul sărbătorilor pascale, din următoarele motive:
Timpul insuficient pentru achitarea anticipată: Pensiile aferente lunii martie au fost plătite până la data de 30, iar plata pensiilor pe luna aprilie ar fi necesitat circa două săptămâni. Deci era practic imposibil ca poștașii cu pensia să ajungă la toți pensionarii înainte de Paște, mai ale că 1 aprilie a fost zi de duminică, 6 aprilie e zi liberă.
Dificultăți pentru mulți pensionari: dacă pensia s-ar fi achitat anticipat de Paște, mulți pensionari ar fi primit următoarea pensie abia peste șase săptămâni, ceea ce le-ar fi putut crea mari dificultăți acestora.

Referitor la salarii, s-au plătit anticipat de Paște pentru instituțiile care aveau ziua de salariu în perioada 6-9 aprilie. Însă aceste plăți s-au făcut doar la solicitarea instituțiilor în cauză.
Pentru celelalte instituții care nu au făcut astfel de solicitări, salariile se vor plăti la termen.

Referitor la plata indemnizațiilor sociale, au fost devansate plățile acestor drepturi bănești doar în cazurile în care termenul de plată era în perioada 6-9 aprilie (zile libere). Celelalte drepturi de acest gen sunt și vor fi plătite la termenul obișnuit.

Domnul Roman nu este în măsură să vorbească despre salarii și pensii atât timp cât face parte din partidul lui Boc și Blaga. În 2011, de Paști, românii au avut salariile și pensiile tăiate  iar cei pe care acum îi apără domnul Roman erau în concedii exotice de mii de euro în afara țării.

Pe această cale informăm că sumele câștigate de angajații din educație în instanțe, după ce guvernarea BOC a tăiat cu 25% salariile în 2010, vor fi plătite în tranșe, începând cu acest an. PSD face astfel dovada că vindecă răul făcut de alții. Este deja fapt arhicunoscut că una dintre primele măsuri după preluarea guvernării a fost revenirea la salariile de dinainte de tăierea cu 25% decisă în regimul BOC-BĂSESCU, ai cărui exponenți reprezentativi se regăsesc azi în PNL, exponenți de tipul Florin Roman.

Pentru un partid care are greaua moștenire a  înfometării românilor prin scăderea salariilor în perioada 2009-2012, PDL (PNL) nu ar mai trebui să-l lase pe domnul Roman să vorbească despre un subiect sensibil și greu pentru ei.

PSD face apel la decență și rezervă în perioada sărbătorilor creștine și îi îndeamnă și pe reprezentanții celorlalte partide politice să nu creeze vrajbă și dezbinare în rândul românilor. Este datoria noastră să respectăm zilele de odihnă și de sărbătoare ale fiecărui cetățean și să ne proiectăm o conduită fără minciuni și manipulări.

Biroul de presă al PSD Alba

 

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

15 Comentarii

Mirk 6 aprilie 2018 at 10:13

Din păcate atât îl duce capul, la ce sa ne așteptăm din partea unui specimen ca Roman.

@Mirk 6 aprilie 2018 at 13:13

Da,domn’e, s-a suparat psd-ul pe Roman si nu mai da nici pensii nici salarii la toata lumea, asa cum singur a promis. Atata l-a dus mintea(pe Dragnea, ca de la Doancila n-ai ce astepta: ea doar citeste, agramat,ce-i scrie seful pe hartie)!

C.T.P. 6 aprilie 2018 at 10:34

Dna Dăncilă a zis că dă la toată lumea. După care a constatat că nu mai dă pensiile pentru că e prea aproape termenul, pentru că nu fac fluturași, dar nu i-a întrebat pe pensionari: vreți sau nu vreți?
În schimb, la salarii, ni se dă răspunsul la întrebarea care nu a fost pusă pensionarilor. Adică dacă n-ai cerut, nu ți s-a dat.
Reprezintă emblematic starea de fapt din țară. Nu mai au bani în clipa de față, creșterea aia economică bazată pe nimic din ceea ce înseamnă afacere, investiție, plusvaloare pe care s-o fi produs guvernele astea într-un fel își arată colții în prețuri, deficitul bugetar, în cursul valutar, peste tot.

Nelu 6 aprilie 2018 at 11:44

Cine mai e si varu. Vai de el.

ion 6 aprilie 2018 at 15:09

de ar disparea/evapora toti ciumatii astia rosii. Astia asta au in sange, sa fure si sa minta. De la centru pana la ultimii lingai din teritoriu asta fac, FURA si MINT.
II Vinerea Mare ca v-asi fi urata mai multe.

Corleone 6 aprilie 2018 at 16:26

Jenant bai pesedilor! Haos general cu Dancila la butoane si Dracnea la maneta! Va incurcati in minciuni unii pe altii!
De ce nu a dat Dracnea un decret ca sa mute Pastile pe 15 aprilie si sa aveti timp sa faceti rost de bani pentru toti? Caci oricum faceti toti ce vrea muschii lui!?

Toma Hategan 7 aprilie 2018 at 9:48

De ce trebuie platite salariile in avans la bugetari? Cei de la privat oare de ce nu au aceste pretentii aberante?Este cazul sa fim mai responsabili in tot ce facem.

dolfi 7 aprilie 2018 at 15:25

Cei de la privat sunt niste fraieri bun de muls… Cei de la stat sunt buni ca votanti perfecti. Asta cu salariile face parte din dresura anuala. Curand se va prabusi sandramaua…. Puneti deoparte o punga de popcorn si niste suc/bere.

atomistu`oengist 7 aprilie 2018 at 18:46

Da`…voi, psd-istii, de ce-l bagati in seama pe piticut ?

Unu din Alba 8 aprilie 2018 at 10:55

Este evident faptul ca piticul atomic nici nu mai poate dormi noaptea de ciuda ca partidul lui e in opozitie. Cine l-a mai facut si pe asta deputat?
E cert un lucru ca pe noi chiar cei de la PSD ne-au scos din mocirla. E simplu : Aia au taiat si astia au dat se vede de la o posta ca mai tine cineva si cu omul de rand Hai PSD

@Unu(bugetar)din Alba 8 aprilie 2018 at 16:37

“Aia” au taiat 25% din salariile bugetarilor(nu a tuturor romanilor) pt ca era criza in tara si in toata lumea. Apoi au inapoiat, in transe, banii taiati-dar asta n-o mai spun psd-istii. Astazi psd-alde a dat unora(parlamentari si bugetari de lux) salarii si pensii de lux iar pe altii i-a pacalit ca le da, dar de fapt le-a luat prin cresterea inflatiei, au scumpit mancarea, carburantii, energia, gazele etc si au imprumutat de laFMI12 miliarde de euro-exact cat a imprumutat Boc in anul de criza 2009-indatorand tara; si n-au mai dat nimic inapoi;si se lauda ca economia a crescut cu 7%. Zero investitiii, zero autostrazi, doar incompetenti si agramati pe toate posturile din economie si din administratie. Hai psd, hai la puscarie sau in Madagascar, Costa Rica, Belgrad, Brazilia etc..

atomistu`oengist 9 aprilie 2018 at 17:41

Bine ma, ca esti tu “dastapt in cap” ! Cu tine, ne-am scos !

?? 9 aprilie 2018 at 10:47

De fapt, pe mincinosii astia ii mai crede cineva ? Uita insa ca locurile astea sunt cateodata din grseala, doar pe 4 ani !

dolfi 9 aprilie 2018 at 13:19

PSD face ce stie mai bine. FURA SI MINTE pe toata lumea! Da “firimituri” la fraierii creduli si BAGA TARA IN CRIZA. Dup-aia au grija sa “piarda” alegerile ca fraierii care urmeaza dupa ei la putere sa repare stricaciunile. Asta a facut si BOC.
Da’ sunteti prea creduli si pro$ti, vorba lu’ Tutea “Am suferit 13 ani in temnita pentru un popor de idioti” sau a lu’ Brancusi: “V-am lăsat săraci şi proşti, v-am găsit şi mai săraci şi proşti”.
Stati in continuare cu ochii in TV si urechile catre popi si mergem inainte… spre pierzanie!

marius 10 aprilie 2018 at 7:19

in 2004-2008 la putere a fost alianta Da.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...