Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD Alba: Clarificări privind plata salariilor și pensiilor în contextul Sărbătorilor Pascale. Florin Roman nu se poate abține să nu mintă sau să tânjească după atenție

Publicat

în

În urma declarațiilor mincinoase și alarmante ale domnului deputat Roman apărute în presa locală, Biroul de presă al Partidului Social Democrat Alba este împuternicit să declare următoarele:

Regretăm că domnul Roman, nici măcar cu ocazia Paștelor,  nu se poate abține să nu mintă sau să tânjească după atenție în presa locală, intoxicând opinia publică cu informații false și distrugând spiritul sărbătorilor pascale în Alba Iulia.

Domnul Florin Roman nu are limitele bunului-simț sau ale decenței politice, nu știe când trebuie să se oprească cu minciuna și politica dezbinării și de aceea nu mai are niciun pic de credibilitate în fața albaiulienilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Spre o informare corectă, menționăm că s-au plătit anticipat toate drepturile bănești care puteau fi plătite într-un astfel de regim fără a-i afecta pe beneficiari.

  Pensiile sunt plătite la termen, însă nu anticipat, în contextul sărbătorilor pascale, din următoarele motive:
Timpul insuficient pentru achitarea anticipată: Pensiile aferente lunii martie au fost plătite până la data de 30, iar plata pensiilor pe luna aprilie ar fi necesitat circa două săptămâni. Deci era practic imposibil ca poștașii cu pensia să ajungă la toți pensionarii înainte de Paște, mai ale că 1 aprilie a fost zi de duminică, 6 aprilie e zi liberă.
Dificultăți pentru mulți pensionari: dacă pensia s-ar fi achitat anticipat de Paște, mulți pensionari ar fi primit următoarea pensie abia peste șase săptămâni, ceea ce le-ar fi putut crea mari dificultăți acestora.

Referitor la salarii, s-au plătit anticipat de Paște pentru instituțiile care aveau ziua de salariu în perioada 6-9 aprilie. Însă aceste plăți s-au făcut doar la solicitarea instituțiilor în cauză.
Pentru celelalte instituții care nu au făcut astfel de solicitări, salariile se vor plăti la termen.

Referitor la plata indemnizațiilor sociale, au fost devansate plățile acestor drepturi bănești doar în cazurile în care termenul de plată era în perioada 6-9 aprilie (zile libere). Celelalte drepturi de acest gen sunt și vor fi plătite la termenul obișnuit.

Domnul Roman nu este în măsură să vorbească despre salarii și pensii atât timp cât face parte din partidul lui Boc și Blaga. În 2011, de Paști, românii au avut salariile și pensiile tăiate  iar cei pe care acum îi apără domnul Roman erau în concedii exotice de mii de euro în afara țării.

Pe această cale informăm că sumele câștigate de angajații din educație în instanțe, după ce guvernarea BOC a tăiat cu 25% salariile în 2010, vor fi plătite în tranșe, începând cu acest an. PSD face astfel dovada că vindecă răul făcut de alții. Este deja fapt arhicunoscut că una dintre primele măsuri după preluarea guvernării a fost revenirea la salariile de dinainte de tăierea cu 25% decisă în regimul BOC-BĂSESCU, ai cărui exponenți reprezentativi se regăsesc azi în PNL, exponenți de tipul Florin Roman.

Pentru un partid care are greaua moștenire a  înfometării românilor prin scăderea salariilor în perioada 2009-2012, PDL (PNL) nu ar mai trebui să-l lase pe domnul Roman să vorbească despre un subiect sensibil și greu pentru ei.

PSD face apel la decență și rezervă în perioada sărbătorilor creștine și îi îndeamnă și pe reprezentanții celorlalte partide politice să nu creeze vrajbă și dezbinare în rândul românilor. Este datoria noastră să respectăm zilele de odihnă și de sărbătoare ale fiecărui cetățean și să ne proiectăm o conduită fără minciuni și manipulări.

Biroul de presă al PSD Alba

 

 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare