Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PSD Alba a ieșit în pierdere la ”Împărțeala de la Murighiol”. PNL va avea mai mulți candidați la alegerile parlamentare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderii USL au finalizat, în acest sfârșit de săptămână, la întâlnirea ce a avut loc la Murighiol, în Delta Dunării, împărțirea colegiilor pentru alegerile parlamentare din luna decembrie.

Dacă la nivel național împărțirea s-a făcut în favoarea PSD-UNPR care va avea în total 246 de candidați cu 40mai mulți decât PNL-PC, la nivelul județului Alba se pare că istoria de la alegerile locale se repetă, iar PSD iese din nou în pierdere, primind doar 3 colegii (2 de deputați și unul de senator), în timp ce PNL-PC va avea 4 colegii (3 de deputați și unul de senator).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Problemele nu se opresc însă aici, surse din interiorul uniunii dau ca sigură candidatura liberalului Teodor Atanasiu (susținut de lideri importanți PNL și PSD de la nivel central), pe un colegiu vizat și de președintele PSD Ioan Dîrzu – colegiul senatorial Alba Iulia – Cugir – Munții Apuseni pe care, potrivit votului politic de la alegerile locale, USL are mari șanse să-l și câștige.

Aceleași surse spun că cel mai probabil Dârzu se va mulțumi cu Colegiul de deputat pe zona Munților Apuseni, cu mai puține șanse de câștig, însă, pentru că va trebui să se lupte cu ”Deputatul moților”, Corneliu Olar, care are metode deja ”brevetate” pentru cucerirea electoratului din acea parte a județului.

De asemenea se pare că deși regula stabilită din start a fost ca deputații și senatorii în funcție să-și păstreze colegiile, și social-democratul Radu Coclici ar putea să aibă probleme și să fie înlocuit de un alt lider al PSD Alba. În schimb, tot ”pe surse” am aflat că liberalul Călin Potor a fost ”bătut în cuie” pe colegiul Alba Iulia, chiar dacă acesta a fost vizat și de un social-democrat.

Concret și oficial, însă, până la această oră știm că ”formula negociată de echipele din fiecare partid, a fost votată în forurile de decizie, Comitetele Naţionale Executive ale partidelor”, după cum a precizat președintele PNL Crin Antonescu și că într-un termen foarte scurt fiecare partid, alianţă din cadrul Uniunii își va desema candidaţii. De asemenea, președintele liberal a mai spus că ”toate criteriile avute în vedere au expresia unei formule raţionale, cu discernământ, pornindu-se de la ideea ca fiecare din partidele care reprezintă USL să câştige la aceste alegeri parlamentare”.

La rândul său, președintele PSD Victor Ponta a declarat că odată cu reuniunea USL din Deltă s-a terminat faza negocierilor privind colegiile care revin fiecărei formaţiuni din Uniune la parlamentare și că ”de săptămâna viitoare, toate nemulţumirile din USL privind candidaturile la parlamentare vor fi dezavuate public, iar acele persoane nu vor candida”.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea