Rămâi conectat

Ştirea zilei

PSD Alba a amplasat ilegal afișe electorale în orașul Câmpeni cu imaginea primarului Călin Andreș, candidat la Senat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Partidul Social Democrat a amplasat ilegal afișe electorale în orașul Câmpeni pe garduri, pe interiorul ferestrei unui magazin, pe garaje și pe stâlpi de electricitate, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Județean (BEJ) Alba luate, marți,  în urma unei sesizări a PNL Alba.

calin andres,primar campeniPNL Alba a sesizat BEJ Alba că PSD, în orașul Câmpeni, a amplasat o serie de materiale electorale aparţinând acestui partid în alte locuri decât cele stabilite prin dispoziţia primarului.

Liberalii au depus, ca probe, ”șapte fotografii din care rezultă că afişe electorale conţinând imaginea domnului Călin Andreş, candidat la funcţia de senator din partea Partidului Social Democrat, sunt amplasate pe garduri, interiorul ferestrei unui magazin, garaje şi pe stâlpi de electricitate din localitatea Cîmpeni”, potrivit deciziei BEJ.

De asemenea, prin aceeaşi sesizare s-a semnalat că acelaşi competitor electoral, respectiv Partidul Social Democrat, are dispuse afişe electorale amplasate ilegal şi în alte localităţi, respectiv Ciugud, Abrud şi Teiuş. Această sesizare a fost respinsă, fiind lipsită de probe.

”Cu majoritate de voturi, Biroul Electoral Județean Alba admite în parte sesizarea Partidului Naţional Liberal – Filiala Alba și dispune Partidului Social Democrat: – Filiala Alba, să procedeze la înlăturarea afişelor electorale din localitatea Cîmpeni care nu sunt amplasate în locuri special prevăzute”, se arată în decizia BEJ Alba.

Potrivit sursei citate, sesizarea va fi trimisă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru verificare şi luare de măsuri.

Călin Andreș ocupă poziția a doua pe lista PSD Alba la Senat.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la data afişării, care se depune la Biroul Electoral Central.

Sesizarea a fost înregistrată la BEJ Alba luni, fiind soluționată marți.

”Primarul oraşului Cîmpeni a dispus stabilirea locurilor speciale pentru afişajul electoral pentru U.A.T. oraş Cîmpeni ca fiind în Piaţa Avram Iancu, între parc (cu statuia Av. lancu) şi parc Consiliul local, Magazin mixt Certege, magazin mixt Valea Bistrii, în faţa Şcolii Generale Vîrşi şi în faţa magazinului mixt Mihoieşti; Ţinând cont de prevederile art. 79, alin 1, alin. 2, alin. 4 şi alin. 6 din Legea nr. 208/2015: (1) Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească prin dispoziţie locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ţinând seama de numărul partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, precum şi de candidaţii independenţi. Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective; (2) Primarii sunt obligaţi să monteze cel puţin un panou electoral şi în fiecare sat aparţinător sau localitate componentă din unitatea administrativ-teritorială respectivă; (4) Este interzisă utilizarea de către un partid politic, o alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori de către un candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, o altă alianţă politică, alianţă elec­torală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori un alt candidat independent. Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent poate aplica numai două afişe electorale; (6) În alte locuri decât cele stabilite conform alin. (1), afişajul electorat este interzis. Având în vedere prevederile art. 98, alin. 1, lit. h din Legea nr. 208/2015, “nerespectarea dispoziţiilor art. 79, constituie contravenţii, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât să constituie, potrivit legii penale, infracţiuni”.”, se mai arată în decizia BEJ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea