Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

PSD a găsit o justificare pentru intrarea la guvernare. Mihai Fifor: „Exista riscul să nu se plătească pensiile de Sărbători”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

PSD a găsit o justificare pentru intrarea la guvernare. Mihai Fifor: „Exista riscul să nu se plătească pensiile de Sărbători”

Preşedintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, declară că dacă social-democraţii nu intrau la guvernare, exista riscul ca pensiile să nu fie plătite de sărbătorile de iarnă.

Printr-un comunicat de presă transmis luni, Mihai Fifor transmite că „acuzaţiile Ralucăi Turcan la adresa lui Cîţu, dincolo de patetismul şi ipocrizia lor, confirmă avertismentele din trecut ale PSD şi gravitatea situaţiei actuale”, iar „riscul de neplată a pensiilor justifică o dată-n plus necesitatea intrării PSD la guvernare”.

„Şi de această dată, aşa cum a făcut mereu în ultimii 30 de ani, PSD va repara ce au stricat partidele de dreapta. Pensionarii să n-aibă nicio grijă, îşi vor primi la timp pensiile, integral! Pentru ca pensionarii să-şi primească banii e nevoie de o rectificarea bugetară care să completeze Fondul Asigurărilor Sociale, din care Cîţu a luat 3 miliarde lei pentru primarii liberali de al căror vot a avut nevoie ca să fie ales preşedinte al PNL. Această rectificare bugetară nu poate fi făcută decât de un guvern deplin funcţional, cu atribuţii depline. Dacă PSD nu intra la guvernare şi nu debloca situaţia, peste 5 milioane de pensionari riscau, într-adevăr, ca de Sărbători să fie lăsaţi fără pensiile cuvenite”, a transmis liderul PSD Arad.

Fifor adaugă că „aşa cum a făcut mereu în istoria sa recentă, PSD va repara ce au stricat guvernele de dreapta”.

„Şi-n domeniul pensiilor, şi-n privinţa alocaţiilor ori a salariului minim, PSD a găsit şi va găsi şi viitor resursele necesare nu doar pentru a le plăti la timp, ci şi pentru a le majora”, se mai afirmă în comunicatul liderului PSD Arad.

Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a fost întrebat, luni, de jurnalişti, referitor la faptul că Raluca Turcan i-a cerut demisia pe motiv că nu a ştiut să negocieze cu PSD şi că din 26 noiembrie nu vor mai fi bani de pensii. „Doamna Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus, putea să vină astăzi la şedinţa BPN, nu în presă. Vom discuta aceste lucruri în BPN (…) Este ministrul Muncii, să-şi asume dacă nu mai sunt fonduri”, a declarat premierul interimar.

Surse: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea