Protestul transportatorilor și agricultorilor continuă, după negocierile EȘUATE cu premierul Ciolacu
Protestul transportatorilor și agricultorilor continuă, după negocierile EȘUATE cu premierul Ciolacu
Transportatorii și agricultorii care au participat la discuțiile cu premierul Marcel Ciolacu au anunțat, la finalul întâlnirii, că li s-a promis că vor exista grupuri de lucru care vor analiza cele 40 de revendicări, dar protestul va continua, decizia de a rămâne în stradă fiind a fiecăruia dintre participanți.
„În urma întâlnirii cu primul ministru al României și prezentarea problemelor pe care le avem (…) am primit promisiuni verbale că vor fi înființate grupuri de lucru cu ministerele de resort și instituțiile implicate în problemele noastre, începând de luni, 15.01.2024. Decizia de a continua protestul aparține fiecăruia care este în stradă. Noi personal am hotărât că vom rămâne în stradă”, au anunțat participanții la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, la finalul acesteia.
Citește și: Ministrul Agriculturii: Nu am primit nicio solicitare de discuții de la fermierii care protestează
Întrebați ce ar dori concret, reprezentanții protestatarilor au transmis: „Plus o valoare în buzunarul dumneavoastră”. Protestatarii au precizat că au prezentat premierului o listă cu 40 de revendicări, printre care:
- Reducerea accizei la motorină la 50 de bani pe litru;
- Reducerea prețului la gaze naturale la nivelul anului 2021;
- Amânarea plății ratelor la credite pentru IMM-uri;
- Acordarea de subvenții pentru producătorii agricoli.
Protestul transportatorilor și agricultorilor a început pe 10 ianuarie 2024, în semn de nemulțumire față de creșterea prețurilor la carburanți, gaze naturale și alte materii prime. Protestatarii au blocat mai multe drumuri din țară, inclusiv autostrăzile.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
E jale! România, pe primul loc în Europa la șomaj în rândul tinerilor sub 25 de ani România a devenit ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a şomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani (26,3%), conform datelor oficiale ale Eurostat publicate în decembrie 2024, depăşind astfel state precum Spania şi Grecia, […]