Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PROTESTE împotriva Guvernului, anunțate de o federație, din cauza măsurilor fiscale! „Condamnăm și ne opunem ferm unei asemenea propuneri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PROTESTE împotriva Guvernului, anunțate de o federație, din cauza măsurilor fiscale! „Condamnăm și ne opunem ferm unei asemenea propuneri”

Federația Columna a solicitat premierului și Ministrului Muncii, în repetate rânduri, o întrevedere pentru a discuta situația în care se află sectorul asistenței sociale, transmite organizația. De asemenea, Federația Columna amenință cu proteste la nivel național, dacă măsurile fiscale anunțate recent de executiv nu o să fie eliminate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Cu regret constatăm că Guvernul a refuzat dialogul. De peste 1 an de zile Federația COLUMNA solicită elaborarea unui normativ de personal pentru serviciile sociale, tocmai ca să evităm pe viitor situații menite să aducă o gravă atingere demnității umane și să creeze în mod justificat șoc și groază în rândul opiniei publice.

Spre stupefacția noastră, Guvernul vine cu măsuri de austeritate care înseamnă tăierea tuturor posturilor vacante în Asistență Socială. Condamnăm și ne opunem ferm unei asemenea propuneri, motivat prin faptul că TOATE CONTROALELE desfășurate în ultima perioadă în Centrele de asistență socială au trasat ca măsură urgentă ANGAJAREA DE PERSONAL pe posturile vacante, tocmai pentru a asigura calitatea îngrijirii bătrânilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități”, transmite Federația Columna, într-un comunicat.

Amenință cu proteste

„Dacă măsurile vor rămâne în forma actuală, din cauza lipsei de personal, de calitatea îngrijirii beneficiarilor în unitățile de Asistență Socială VA RĂSPUNDE DIRECT GUVERNUL. În viitor vor fi ‘azilele groazei’ și în sistemul public, nu doar cel privat.

Atragem atenția că în Asistență Socială sunt mii de posturi vacante care nu au fost ocupate din cauză că GUVERNUL a interzis în ultimii ani organizarea concursurilor sau a nivelului de salarizare neatractiv.

În ADMINSITRAȚIE și Asistență Socială , Guvernul propune disponibilizării masive și desființarea unor instituții esențiale, doar pentru motivul că au sub 50 de salariați. Se elimină acordarea voucherelor de vacanță și a indemnizației de hrană, raportat strict la nivelul veniturilor, absolut discriminatoriu.

Precizăm că, în ipoteza în care Ordonanța nu va fi retrasă și nu se va renunța la măsurile propuse, Federația COLUMNA va declanșa proteste de amploare la nivel național”, transmite federația.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să finalizeze rapid ordonanța reducere a cheltuielilor bugetare. Indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda, a spus prim-ministrul.

Declarațiile au fost făcute joi, înainte de ședința de Guvern.

„Îl rog pe domnul ministru al Finanțelor, Marcel Boloș, să finalizăm rapid ordonanța de urgență de reducere a cheltuielilor bugetare. Avem nevoie de un proiet echilibrat și clar prin care să demarăm prima reformă profundă a administrației de stat”, a spus premierul, relatează Mediafax.

Marcel Ciolacu a mai spus că proiectul va fi implementat chiar dacă a fost aspru criticat.

„Indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda… este nevoie de un stat mai suplu, este esențial să reducem costuri și să comasăm instituții care se calcă pe picioare”, a adăugat premierul.

Marcel Ciolacu a avansat și un termen pentru implementarea proiectului.

„Și trebuie să facem asta chiar de la 1 septembrie, nu de anul viitor și mai ales nu după alegeri… Apoi putem avansa și cu al doilea proiect, al consolidării fiscale”, a precizat Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat un pachet de peste 50 de măsuri care ar trebui să provoace reforma sistemului bugetar. Este timpul pentru cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare, cei care joacă Solitaire la serviciu să caute în altă parte acest mod de a munci, a declarat premierul. Marcel Ciolacu a mai spus că pachetul de măsuri reprezintă prima reformă reală a sistemului bugetar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea