Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PROTESTE anunțate de sindicatele din Politie: Aceștia critică indexarea de doar 5% a salariului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PROTESTE anunțate de sindicatele din Politie: Aceștia critică indexarea de doar 5% a salariului.

Aceștia consideră că această majorare este insuficientă, neacoperind inflația de 13,8%, și atrag atenția asupra impactului asupra veniturilor lor.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a emis un apel la mobilizare maximă, invitând membrii să participe la un protest programat în fața Ministerului de Interne la ora 13:00.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În declarația sindicaliștilor, aceștia subliniază că sute de polițiști din diverse județe vor participa la manifestații, exprimându-și astfel unitatea și determinarea.

Polițiștii critică „ordonanța trenuleț” și susțin că indexarea salariului cu 5% este o „majorare batjocoritoare” de doar 30-35 de lei, având în vedere inflația semnificativă. Ei avertizează că, în lipsa unei rezolvări la nivel guvernamental, strada ar putea fi lăsată în grija infractorilor, subliniind importanța rolului lor în menținerea ordinii și siguranței publice.

Citește și: Modificări la Codul Rutier! Șoferii, obligați să tragă pe dreapta nu doar la mașinile cu girofar ale poliției și pompierilor

Printre revendicările principale ale sindicatului se numără aplicarea integrală a Legii-cadru a salarizării 153/2017, actualizarea salariilor în raport cu inflația și costul de trai, precum și îmbunătățiri în diverse aspecte ale condițiilor de muncă și compensațiilor.

Sindicaliștii amenință că, în cazul neîndeplinirii revendicărilor lor, vor boicota alegerile din 2024, refuzând să asigure paza și ordinea publică la evenimentele precum alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura

Bogdan Ilea

Publicat

în

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura Taxa pe lux nu se va implementa până în toamnă. Statul a realizat că nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valorea impozabilă.  Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea