Rămâi conectat

Curier Județean

Protest: 90% dintre poștașii din Alba nu lucrează nici vineri, fiind nemulțumiți de salarii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un procent de 90% dintre poștașii din Alba nu lucrează nici vineri, fiind nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă, însă pensiile vor ajunge la oameni, unii șoferi muncesc după ce au fost convinși de liderii de sindicat

protest-postasi04Nicolae Albu, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), filiala Alba, a declarat că în urma solicitărilor avute de la asociațiile de pensionari, au convins poștașii și șoferii să ducă pensiile oamenilor în tot județul, în ciuda nemulțumirilor salariale pe care aceștia le au.

”Activitatea la poștă în Alba nu s-a reluat, circa 90% dintre angajați nu lucrează nici astăzi. Șoferii însă duc banii de pensii, fiind ultima zi din lună, deși inițial au refuzat. I-am rugat frumos noi (n.a. liderii de sindicat) să o facă, pe răspunderea noastră, și au acceptat. La oficii nu se lucrează, însă se dau banii de pensii și doar atât. Ne cerem scuze clienților care sperăm să ne înțeleagă”, a spus Mihai Albu.

Pe lângă nemulțumirile salariale, poștașii cer și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Liderul SLPR, filiala Alba, a declarat că există oficii care nu au mai fost zugrăvite de mult timp, cu mobilier și calculatoare foarte vechi, iar unii poștași nu au nici uniforme.

Albu a declarat, joi, că protestele au început după ce negocierile sindicaliștilor cu conducerea companiei Poșta Română au eșuat.

”Conducerea companiei Poșta Română a oferit o majorare de 100 de lei brut, deci circa 60 de lei net, iar solicitarea noastră a fost 100 de lei net, deci 143 de lei brut. După ce au auzit, 90% dintre poștașii din Alba au refuzat să mai înceapă lucrul. Protestul nostru e, de fapt, de șapte luni de când am fost asigurați că se va găsi o soluție privind majorările salariale”, a spus Nicolae Albu.

În județul Alba sunt circa 500 de poștași.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea