Rămâi conectat

Actualitate

Proprietarii mai multor terenuri dintr-un sat din ALBA, terorizați de un crescător de oi, care își lasă animalele la „liber”, la pășunat: „De ce nu se respectă legea stabulației?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proprietarii mai multor terenuri dintr-un sat din ALBA, terorizați de un crescător de oi, care își lasă animalele la „liber”, la pășunat: „De ce nu se respectă legea stabulației?”

Un grup de proprietari de terenuri din Feneș, județul Alba, și-au exprimat în mod public nemulțumirea față de un crescător de oi din zonă, care, potrivit acestora, își lasă oile la pășunat pe proprietățile acestora.

„Terenurile sunt în mare parte fanate sau pășunat, sunt terenuri proprietate privată și sunt pășunate în permanență și în mod abuziv de către un crescător de oi din zonă.

În perioada în care animalele trebuie să fie pe stabulație, conform legii, ele sunt în număr de câteva sute în locul numit Feneșel, zona în care proprietarii turmei de oi nu au nici un metru de teren.

Fiind o perioada ploioasă, pajiștile sunt distruse în mare parte de animale prin trecerile repetate pe care le fac în căutarea de hrană. Subvențiile acordate fermierilor sunt exclusive pentru bunăstarea animalelor prin crearea de condiții bune de trăi și asigurarea hranei necesare și nu pentru bunăstarea oierilor. Oare este suficientă hrana pe care o oaie o găsește în pădure în perioada asta?

De ce nu se respectă legea stabulației, legea pajiștilor sau legea proprietății? Oare APIA, Garda de Mediu,DSV-ul, Garda Forestieră și Poliția animalelor nu au nici un cuvânt de spus?”, a fost mesajul grupului de proprietari din Feneș.

Interzicerea pășunatului animalelor a scos în decembrie 2015 oierii în stradă. Mii de crescători de ovine au protestat atunci în fața Parlamentului României.

La momentul actual, păşunatul animalelor domestice este interzis în terenul agricol între 6 decembrie şi 24 aprilie, cu excepţia cazurilor în care proprietarul animalelor domestice este proprietar sau deţine cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al deţinătorului de teren agricol pe care se păşunează şi care este înregistrat la unitatea administrativ-teritorială.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea