Proprietarii din Turturica, petiție la Primărie, nemulțumiți de despăgubirile primite. Ioan Lazăr, ALDE Alba: “Suma oferită este bătaie de joc. Ovidiu Jidveian a votat pentru această sumă, sunt dezamăgit”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că un grup de proprietari din blocul Turturica, au depus o petiție la Primăria Alba Iulia în care îți manifestă nemulțumirea față de suma oferită de administrația locală drept despăgubire pentru a- și părăsi locuința. 

Liderul ALDE Alba a precizat că “suma oferită este bătaie de joc. Vina o atribui Consiliului Local, deoarece ei au votat suma respectivă. Nu știu cine i-a sfătuit, dar nu e posibil ca un consilier ales să voteze ca despăgubire o asemenea sumă. Nu mi se părea normal ca ei să fie evacuați iarna, dar primăria a procedat corect, i-a despăgubit pe o perioadă de șase luni.”

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit lui Ioan Lazăr și Ovidiu Jidveian, consilier din partea ALDE, a votat pentru suma de 3.000 de euro ca despăgubire. “Nu cu mândrie vă spun că unul din consilierii ALDE, respectiv Ovidiu Jidveian, a votat pentru această sumă. Deși celălalt consilier i-a atras atenția să nu voteze așa ceva, este a doua oară când colegul nostru votează în defavoarea celor care l-au votat să îi reprezinte ca și consilier local. ALDE nu le spune cum să voteze, dar ar trebui să se orienteze ei singuri, dar să țină cont de politica partidului. Sunt foarte dezamăgit de votul colegului nostru.”

Ioan Lazăr a mai spus că ar trebui făcută o re-evaluare, corectă și renegocierea prețurilor. De asemenea, acesta a mai precizat că activitatea independentului Mircea Trifu este de admirat în această problemă.

Redăm mai jos cele cerute de proprietarii din G2 în petiția către Primăria Alba Iulia: „Noi, proprietarii care am rămas în blocul G2 din Alba Iulia, suntem nemulțumiți de sumele oferite de Primăria municipiului Alba Iulia, în medie 3.000 de euro, pentru locuințe. Din punct de vedere imobiliar, zona aceasta este una dintre cele mai scumpe din oraș”, scriu aceștia în documentul depus.

Totodată, aceștia reclamă modul abuziv în care au fost tratați la comisia de negociere din data de 7 decembrie: “Am fost amenințați să acceptăm un preț prestabilit de Primărie, în caz contrat fiindu-ne adus în vedere faptul că ni se vor tăia utilitățile publice și oricum a fost luaă decizia de demolare a blocului, care se va face dacă noi refuzăm prețul primit prin aplicarea legii exproprierii, unde există riscul să primim un preț mai mic.”

Oamenii susțin că nu vor bani, sumele oferite fiind prea mici și cer o locuință similară de la Primărie, dată la schimb în locul celei pe care o dețin. De asemenea, oamenii vor să fie luată în considerare și varianta de a locui în continuare în blocul G2 și posibilitatea de a-și extinde proprietatea prin cumpărarea unor garsoniere vecine și reconstruirea a ceea ce s-a distrus.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Io 12 decembrie 2017 at 13:51

Verticalitatea d-lui Lazar fata de dl. Jidveianu, arată calea ALDE. Nu se poate trece cu vederea faptul ca un consilier ALDE a votat o astfel de Hotarare a Consiliului Local.
Nu mare mi-ar fi mirarea sa-l aud pe dl. Jidveian ca isi va asuma sa reprezinte interesele proprietarilor din G2, pro-bono.
Sunt coinvins ca dl. Lazar ii va spune ca o astfel de actiune i-ar spala pacatele fata de votul dat, in defavoarea aceslor oameni.

diplomatul 12 decembrie 2017 at 17:04

Mai oamenii bunii.. lasa-ti minciuna ca stau altii cu 4 facultati la coada sa primeasca o locuinta de la stat. Va rog fiti seriosi si paltiti la oamenii exact cat vor pentru ca e propietate privata.. Acuma nu am sa imi vand propia Dacie din 1993 cu 100 de lei doar pentru ca e Dacie… Nu nu o vand cand vreau si cu cat doreste inima mea. Acuma ca o dati la intors ca sa ii pacaliti ca de altfel si pe cei care asteapta la ANL de ani de zile.. Eu spun sa numai trageti de timp si sa platiti oameniilor cat vor .. Pentru ca asa e legea. Dreptul la propietate.

diplomatul 12 decembrie 2017 at 17:14

Domnul lo cel care a lasat comentariul, mai sus. Vad ca ii cunosteti foarte bine pe cei din primarie, Mafie mare asai ?? Hava asta mustacioara lui pana corbului :))).
Il iubesc si ma mandresc cu asa primar, dar sa nu ma conduca pe mine :)), si sa nu ma forteze sa fac ceea ce vrea mustata lui.
Imi place de el tipul glumet si vorba multa.(chiar imi place)
Dar ma deranjeaza enorm cand vad cum oamenii sunt fortati sa vanda ce nu vor sa vanda. Daca ii intrebi.. spun ca nu vor.. Daca ii minti ca in schimbul acestor imobile vor primi pubele moderne.. se cam gandesc.. Dar tot nu isi dau cocioaba pe o pubela (container modern).
Imi place sa intru si sa citesc lucrurile acestea mai ales cand vad 2 consilieri care incearca din rasputeri sa ii scoata pe propietari afara.. Adica ca si cum te scoate femeia de servici din birou de la tine… E ok, face curat … dar te intorci inapoi… la munca.
Nu ca acesti consilierii care cauta sa isi faca norma sa isi puna deoparte.. :))). Ce amintiri frumoase am cu ei :)) Ii vedeam prin fata incintei si radeam de ei :))). Se credeau viitori politicienii ai Romaniei :))). Nu sunt de partea lui nimeni, as fi ultimul care as judeca pe tema .. „de la primarie la puscarie”. Dar haide sa aplicam legea proietarilor.. ca si asa suntem hoti. mai ales noi romanii pe tema de a lua cu forta imobilele :))
.. cazul tipului de la piata :)).
Ma amuza faptul cum incearca sa ii minta si sa le schimbe ideea :)))

Nelu 12 decembrie 2017 at 17:44

Domnu hava ar fi bine daca a ti darama ln regim de urgenta focarul ala si curatata zona ati face un mare serviciu oamenilor de acolo care sant exasperati din cauza celor de acolo si mutati ln daneata.

Comentariile sunt oprite