Rămâi conectat

Politică Administrație

Proprietarii din Turturica, petiție la Primărie, nemulțumiți de despăgubirile primite. Ioan Lazăr, ALDE Alba: “Suma oferită este bătaie de joc. Ovidiu Jidveian a votat pentru această sumă, sunt dezamăgit”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că un grup de proprietari din blocul Turturica, au depus o petiție la Primăria Alba Iulia în care îți manifestă nemulțumirea față de suma oferită de administrația locală drept despăgubire pentru a- și părăsi locuința. 

Liderul ALDE Alba a precizat că “suma oferită este bătaie de joc. Vina o atribui Consiliului Local, deoarece ei au votat suma respectivă. Nu știu cine i-a sfătuit, dar nu e posibil ca un consilier ales să voteze ca despăgubire o asemenea sumă. Nu mi se părea normal ca ei să fie evacuați iarna, dar primăria a procedat corect, i-a despăgubit pe o perioadă de șase luni.”

Potrivit lui Ioan Lazăr și Ovidiu Jidveian, consilier din partea ALDE, a votat pentru suma de 3.000 de euro ca despăgubire. “Nu cu mândrie vă spun că unul din consilierii ALDE, respectiv Ovidiu Jidveian, a votat pentru această sumă. Deși celălalt consilier i-a atras atenția să nu voteze așa ceva, este a doua oară când colegul nostru votează în defavoarea celor care l-au votat să îi reprezinte ca și consilier local. ALDE nu le spune cum să voteze, dar ar trebui să se orienteze ei singuri, dar să țină cont de politica partidului. Sunt foarte dezamăgit de votul colegului nostru.”

Ioan Lazăr a mai spus că ar trebui făcută o re-evaluare, corectă și renegocierea prețurilor. De asemenea, acesta a mai precizat că activitatea independentului Mircea Trifu este de admirat în această problemă.

Redăm mai jos cele cerute de proprietarii din G2 în petiția către Primăria Alba Iulia: „Noi, proprietarii care am rămas în blocul G2 din Alba Iulia, suntem nemulțumiți de sumele oferite de Primăria municipiului Alba Iulia, în medie 3.000 de euro, pentru locuințe. Din punct de vedere imobiliar, zona aceasta este una dintre cele mai scumpe din oraș”, scriu aceștia în documentul depus.

Totodată, aceștia reclamă modul abuziv în care au fost tratați la comisia de negociere din data de 7 decembrie: “Am fost amenințați să acceptăm un preț prestabilit de Primărie, în caz contrat fiindu-ne adus în vedere faptul că ni se vor tăia utilitățile publice și oricum a fost luaă decizia de demolare a blocului, care se va face dacă noi refuzăm prețul primit prin aplicarea legii exproprierii, unde există riscul să primim un preț mai mic.”

Oamenii susțin că nu vor bani, sumele oferite fiind prea mici și cer o locuință similară de la Primărie, dată la schimb în locul celei pe care o dețin. De asemenea, oamenii vor să fie luată în considerare și varianta de a locui în continuare în blocul G2 și posibilitatea de a-și extinde proprietatea prin cumpărarea unor garsoniere vecine și reconstruirea a ceea ce s-a distrus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea