Rămâi conectat

Politică Administrație

Proprietarii de oi din România amenință cu proteste – cer abogarea modificărilor “aberante” la Legea vânătorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O serie de modificări aduse Legii vânătorii, adoptate în iulie 2015 de Parlament, au pus pe jar proprietarii de oi și capre din România.

ovineReprezentanțiii Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, afiliat la Agrostar, cataloghează drept aberante anumite modificări aduse acestei legi și amenință că dacă legea nu va fi abrogată, oierii vor trece la actiuni de protest in fața Parlamentului si ca vor sesiza si Avocatul Poporului si Curtea Constituțională.

Aceștia consideră ca în noua formă, legea incalcă grav dreptul la proprietate si le permite asociatiilor de vanatoare sa faca ce doresc pe terenurile proprietate privată.

Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, Marcel Andrei, oferă mai multe exemple de măsuri aberante, cum ar fi interzicerea crescatorilor de animale sa isi protejeze bunurile, respectiv turma, cu mai mult de doi caini, pentru a nu fi speriat vanatul, in conditiile in care animalele salbatice le produc crescatorilor de animale pagube insemnate, iar acestia nu sunt despagubiti.

„Modificarile la aceasta lege au fost aprobate fara a fi consultate si asociatiile crescatorilor de animale, sunt aberante si incalca in mod grosolan dreptul la proprietate. Un exemplu in acest sens este interzicerea pasunatului animalelor pe terenurile agricole in perioada 06 decembrie-24 aprilie, prevedere prin care, practic, proprietarul de teren nu poate nici sa-si recolteze culturile, daca acestea sunt preferate de vanat”, susține presedintele Sindicatului National al Crescătorilor de Ovine si Caprine din România, Marcel Andrei.

BT


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea