Proprietarii de apartamente cu centrale termice DEBRANȘAȚI de la încălzire riscă să plătească pentru spațiile comune ale blocului

Proprietarii de apartamente cu centrale termice DEBRANȘAȚI de la încălzire riscă să plătească pentru spațiile comune ale blocului

Proprietarii unui apartament debranşat de la încălzirea centralizată ar putea fi obligaţi să contribuie la costurile cu energia termică pentru spaţiile comune ale blocului, arată o decizie luată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, potrivit Adevărul. CJUE a stabilit că reglementările europene nu se opun unor eventuale reglementări naţionale care prevăd că fiecare proprietar al unui apartament dintr-o clădire aflată în proprietate comună este obligat să contribuie la costurile legate de energia termică ce alimentează părţile comune.

Decizia a fost dată într-un caz din Bulgaria, dar hotărârea CJUE se aplică la nivel european. Doi cetăţeni bulgari au refuzat să plătească pentru consumul de energie termică aferent instalaţiilor interioare şi părţilor comune ale clădirilor în care se află apartamentele acestora. Ei au contestat facturile susţinând că, deşi clădirea lor este racordată la o reţea de termoficare, ei nu şi-au dat acordul în acest sens şi nu o utilizează în apartamentele lor respective.

INFORMARE COVID-19

În opinia Curţii, este aparent dificil de conceput să se poată individualiza în întregime facturile referitoare la încălzire în clădirile aflate în proprietate comună, în special pentru încălzirea aferentă instalaţiei interioare şi părţilor comune, dat fiind că apartamentele dintr-o astfel de clădire nu sunt independente unele de altele pe plan termic deoarece căldura circulă între spaţiile încălzite şi cele care sunt mai puţin încălzite sau nu sunt încălzite.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

1 comentariu

Florin Ion 8 decembrie 2019 at 17:26

Pai corect ar fi ca toti cei legati la reteaua centralizata sa le plateasc celor cu centrale termice pe perioada cand RADET-ul nu furnizeaza caldura!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...