Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Proprietara unui restaurant din Alba Iulia susține că este vânată de polițiști: Poziția IPJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce proprietara unui restaurant din Alba Iulia a susținut, într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, că poliția municipiului Alba Iulia nu este înțelegătoare și nu susține activitățile desfășurate de HoReCa, reprezentanții IPJ Alba au făcut următoarele precizări:

„Respectarea legislației privind prevenirea răspândirii noului Coronavirus este prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

În acest sens, zilnic, sunt organizate, în tot județul, acțiuni, în sistem integrat, de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, fiind vizate toate tipurile de activități pentru care au fost instituite restricții.

Media controalelor efectuate la restaurante, terase, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare este de 80 pe zi.

CITEȘTE ȘI: ȘTIREA TA| Proprietara unui restaurant din Alba Iulia susține că este „vânată” de polițiști: „Controale zilnice, 5 amenzi în 8 zile”

Scopul acestora nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe administratorii acestora, precum și pe clienți să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare, pentru prevenirea infectării cu Covid 19.

Precizăm faptul că toți administratorii de societăți comerciale pentru care sunt în vigoare restricții, inclusiv persoana în cauză, au fost instruiți, pe baza unor procese verbale, cu privire la regulile aplicabile și necesitatea respectării acestora.

Cu toate acestea, încă se mai constată situații când restaurantele/ terasele funcționează cu încălcarea regulilor de protecție sanitară, iar avertismentele organelor de control și regulile aplicabile sunt ignorate cu bună știință.

De exemplu, în ultimele 17 zile, în municipiul Alba Iulia, au fost identificate 12 restaurante și terase la care nu erau respectate regulile, la unele dintre acestea fiind constatate repetări ale situațiilor, fapt care, desigur, a impus aplicarea de sancțiuni cu amendă.

Față de administratorii celor 12 restaurante și terase au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.000 de lei, amenzile fiind cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.

Precizăm faptul că activitățile de control vor continua. Acestea vor viza toate societățile comerciale care sunt obligate să respecte noile reguli de protecție sanitară dar și persoanele fizice”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea