Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul Legii bugetului pe 2014 şi proiectul Legii descentralizării aprobate de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

victor pontaProiectul de Buget pe anul viitor şi proiectul Legii descentralizării, au fost aprobate astăzi de Guvern, cele două documente urmând să fie transmise imediat Parlamentului.

Executivul a anunţat anterior că îşi va angaja răspunderea pentru proiectul descentralizării săptămâna viitoare, pe 19 noiembrie.

Proiectul de buget pentru anul viitor este programat să fie votat în Parlament la începutul lunii decembrie.

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi că bugetul României pentru 2014 este de 230 miliarde lei, bani din care aproximativ 50 de miliarde merg către salarii iar alte 52 de miliarde pentru pensii. Noutatea bugetului pentru 2014 constă în faptul că se vor aloca burse de 150 euro lunar pentru tinerii medici şi farmacişti.

Totodată, Ponta a anunţat că, în 2014, salariile profesorilor debutanți din preuniversitar și salariile preparatorilor și asistenților universitari vor creşte cu 10 la sută.

Conform declarațiilor premierului, obiectivele principale pentru 2014 sunt: indexarea pensiilor peste rata inflației, stimularea creșterii economice bazate pe investiții, reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor sociale. Cota unică rămâne la 16%, TVA la pâine rămâne 9% iar Guvernul se pregătește pentru aplicarea de TVA redus și la alte categorii de alimente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea