Rămâi conectat

Curier Județean

Proiectul „Hai să petrecem mai mult timp împreună”, la Alba Iulia, cu scopul de conștientizare a importanței relației copil-părinte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Municipiului Alba Iulia implementează și în acest an proiectul „Hai să petrecem mai mult timp împreună”, în perioada 19 noiembrie-10 decembrie 2018. Proiectul se derulează în parteneriat cu Asociația FemES Alba Carolina. Scopul proiectului este conștientizarea importanței relației copil-părinte și a primilor ani de viață pentru formarea armonioasă a personalității copiilor.

copilProiectul „Hai să petrecem mai mult timp împreună” constă într-o campanie de sensibilizare a părinților în a petrece timp de calitate cu copiii. În cadrul proiectului se vor realiza 16 ateliere în grădinițe și școli din Alba Iulia, implicând un număr de 500 de copii și 500 de părinți.

Campania realizată prin intermediul proiectului are două componente principale:

-Psihologi/psihoterapeuți voluntari pregătiți în domeniul „parenting” vor transmite în formă interactivă și dinamică informații legate de importanța timpului de calitate, pe care părinții ar trebui să îl petreacă împreună cu copiii lor într-o lume modernă, plină de provocări, angajamente, programe frenetice, viață agitată.

– Părinții împreună cu copiii vor lucra în ateliere de „bucătărie” – unde se vor realiza prăjiturele și ateliere de „handmade” – unde se vor realiza obiecte de Crăciun.

Proiectul își propune să încurajeze responsabilitatea socială corporativă prin interacţiunea dintre mediul privat şi societate. Se vorbește din ce în ce mai mult, despre CSR, Corporate Social Responsibility. Consiliul Mondial al Afacerilor pentru Dezvoltare Durabilă defineşte Responsabilitatea Socială a Companiilor ca fiind „angajamentul permanent al companiilor de a se comporta în mod etic şi de a contribui la dezvoltarea economică îmbunătăţind, în acelaşi timp, atât calitatea vieţii salariaţilor şi a familiilor acestora, cât şi a comunităţilor locale şi a societăţii în ansamblul ei”.

Proiectul nu beneficiază de nicio finanțare, ci doar de munca voluntară a experților implicați din partea Primăriei Municipiului Alba Iulia și a Asociației FemES Alba Carolina. Selgros Cash & Carry – Alba Iulia susține proiectul prin materialele folosite în cadrul atelierelor organizate prin proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă Proiectul “Pet Care” este organizat vineri, 19 aprilie, de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Printre activitățile organizate se numără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea