Proiectul „Fără risipă” de la Aiud a ajuns la Berlin. Tinerii sunt finalişti în cadrul concursului “Refresh Food Waste Solution” din Germania

Oraşul Aiud are oameni minunaţi. Aici găsim suflete frumoase care sunt în stare de fapte extraordinare. Există persoane care fac bine, implicate în acţiuni civice de toată isprava.

Mai mulţi tineri cu suflet din Aiud, Alba au găsit o metodă ca să prevină risipa şi să-i ajute pe sărmani. Astfel, echipa “Fără risipă” din cadrul “Societăţii pentru Consum Responsabil”, au început să adune legumele şi fructele care nu se vând şi le oferă oamenilor nevoiaşi.

INFORMARE COVID-19

Dar iniţiatorii acestui proiect nu se opresc aici. Drept dovadă, proiectul lor este finalist în cadrul concursului “Refresh Food Waste Solution”  din Germania şi au nevoie de cât mai multe voturi pentru a merge mai departe. Concursul este parte al unui proiect care sprijină eforturile Uniunii Europene de a reduce risipa de alimente cu până la 30% până în anul 2025.

“Cred că e momentul să le mediatizăm, să le scoatem în faţă,  în prim plan. În acest context, Diana Ioana Călin şi Ioana Man au iniţiat un proiect dedicat exclusiv persoanelor nevoiaşe din Aiud, un proiect care se întâmplă în Aiud. “Fără Risipă” poate trece graniţele României şi Aiud-ul poate deveni cunoscut în capitala Germaniei, la Berlin, şi nu numai. Depinde doar de noi să se întâmple asta. Să ne mobilizăm cu toţii şi să votăm zilnic (se poate vota la interval de 24 de ore) şi astfel ne putem mândri cu oraşul nostru la nivel international,”este mesajul postat de un aiudean pe pagina personală de socializare facebook.

“Societatea pentru Consum Responsabil” este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2011  care sprijină consumul responsabil în rândul oamenilor, cu focus deosebit pe cei tineri, acţionând înspre dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a comunităţilor locale în particular, şi a societăţii umane în general, cu dragoste pentru oameni şi respect pentru natură.

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...