Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Proiectul „Clownio” i-a înfrăţit pe copiii români şi cei francezi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămână trecută, copiii ocrotiţi în Casele de tip familial nr. 9, 10, 11 şi Casele de tip familial „Sfânta Maria” şi „Sfânta Ana” Alba Iulia au primit vizita unui grup de tineri francezi voluntari (6 studenţi) care fac parte din Asociaţia „Paume de Lune” din Nantes, Franţa. Ei au fost însoţiţi de 5 voluntari români, studenţi la Facultatea de litere din Cluj Napoca. Această asociaţie implementează în România proiectul intitulat „CLOWNIO” finanţat prin Programul european „Youth in Action” care permite schimbul de experienţă între tineri în Europa.
În cadrul acestui proiect, echipa de voluntari care este coordonată de domnişoara Jourdain Manon Juline, a creat un spectacol de teatru de pantomimă pe care l-a prezentat pentru prima dată într-un spital din Franţa. „Am ales Europa, deoarece am pornit de la principiul că este util să cunoaştem ţările Uniunii Europene din care facem parte, înainte de a merge mai departe şi de a cunoaşte culturi mai diferite. Prima dată ne gândeam să vizităm mai multe ţări ale Europei Centrale şi de Est, dar apoi am preferat dă ne concentrăm doar asupra unei ţări; România a fost una dintre ţările pe care o cunoaştem cel mai puţin, dar totuşi, avem cele mai multe cunoştinţe. Proiectul are la bază un principiu de solidaritate, se bazează pe schimbul de experienţă şi tocmai de aceea am ales să facem spectacole pentru tinerii de vârsta noastră sau mai mici, deoarece ei reprezintă viitoarea generaţie europeană. Spectacolul este prezentat în întregime de tineri, tocmai pentru a facilita trezirea interesului copiilor asupra altor culturi şi astfel, să favorizăm toleranţa şi respectul pentru celălalt”- precizează domnişoara Jourdain Manon Juline. Timp de 2 ore, copiii au urmărit, pe fundalul unui concert de pian, relatarea unei povestiri în care un tânăr aventurier şi două fete caută o comoară, apoi s-au jucat cu personajele, au făcut animale din baloane, au cântat şi au desenat alături de prietenii lor francezi şi români. Arta ni s-a părut a fi modul cel mai propice prin care să abordăm copiii şi, de asemenea, este modul cel mai simplu prin care putem transmite un mesaj în ciuda barierei de limbă; în spectacol limbajul gesturilor este cel care primează, iar copiii înţeleg foarte bine ceea ce se întâmplă.” a subliniat domnişoara Jourdain Manon Juline. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea