Rămâi conectat

Curier Județean

Proiectul „Clownio” i-a înfrăţit pe copiii români şi cei francezi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Săptămână trecută, copiii ocrotiţi în Casele de tip familial nr. 9, 10, 11 şi Casele de tip familial „Sfânta Maria” şi „Sfânta Ana” Alba Iulia au primit vizita unui grup de tineri francezi voluntari (6 studenţi) care fac parte din Asociaţia „Paume de Lune” din Nantes, Franţa. Ei au fost însoţiţi de 5 voluntari români, studenţi la Facultatea de litere din Cluj Napoca. Această asociaţie implementează în România proiectul intitulat „CLOWNIO” finanţat prin Programul european „Youth in Action” care permite schimbul de experienţă între tineri în Europa.
În cadrul acestui proiect, echipa de voluntari care este coordonată de domnişoara Jourdain Manon Juline, a creat un spectacol de teatru de pantomimă pe care l-a prezentat pentru prima dată într-un spital din Franţa. „Am ales Europa, deoarece am pornit de la principiul că este util să cunoaştem ţările Uniunii Europene din care facem parte, înainte de a merge mai departe şi de a cunoaşte culturi mai diferite. Prima dată ne gândeam să vizităm mai multe ţări ale Europei Centrale şi de Est, dar apoi am preferat dă ne concentrăm doar asupra unei ţări; România a fost una dintre ţările pe care o cunoaştem cel mai puţin, dar totuşi, avem cele mai multe cunoştinţe. Proiectul are la bază un principiu de solidaritate, se bazează pe schimbul de experienţă şi tocmai de aceea am ales să facem spectacole pentru tinerii de vârsta noastră sau mai mici, deoarece ei reprezintă viitoarea generaţie europeană. Spectacolul este prezentat în întregime de tineri, tocmai pentru a facilita trezirea interesului copiilor asupra altor culturi şi astfel, să favorizăm toleranţa şi respectul pentru celălalt”- precizează domnişoara Jourdain Manon Juline. Timp de 2 ore, copiii au urmărit, pe fundalul unui concert de pian, relatarea unei povestiri în care un tânăr aventurier şi două fete caută o comoară, apoi s-au jucat cu personajele, au făcut animale din baloane, au cântat şi au desenat alături de prietenii lor francezi şi români. Arta ni s-a părut a fi modul cel mai propice prin care să abordăm copiii şi, de asemenea, este modul cel mai simplu prin care putem transmite un mesaj în ciuda barierei de limbă; în spectacol limbajul gesturilor este cel care primează, iar copiii înţeleg foarte bine ceea ce se întâmplă.” a subliniat domnişoara Jourdain Manon Juline. (I.H.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Voucherele sociale vor putea fi folosite și în magazinele LIDL. Retailerul deține 3 magazine în Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

LIDL a transmis că plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se poate face începând din această lună, şi în magazinele sale din ţară, însă numai cu cardurile emise de Sodexo (județul Alba) şi UP România.

Mai exact, începând de azi, 10 august 2022, beneficiarii voucherelor pentru alimente pot merge şi la magazinele Lidl pentru cumpărături.

Compania precizează că deocamdată sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România, ceea ce înseană că nu sunt acceptate şi voucherele Edenred.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat compania.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”!

Atmosfera de festival este deschisă pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș. Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat faptul că postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia a fost ocupat de către Ana Maria Bleanț, în urma câștigării concursului.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu doamna Ana Maria Bleanț, care va ocupa, în urma câștigării concursului, postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și cu doamna Adina Gădălean, fostul director interimar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Doamna Ana Maria Bleanț vine cu o experiență vastă, de aproximativ 20 de ani, în domeniul asistenței sociale, dobândită în cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, care sunt sigur că o va ajuta la o bună coordonare și conducere a Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiu.

Pe această cale transmit un mesaj de mulțumire doamnei Adina Gădălean, pentru profesionalismul și dedicarea de care a dat dovadă în desfășurarea activității sale, iar doamnei director Ana Maria Bleanț îi urez mult succes, putere de muncă și reușite în noua funcție din cadrul instituției”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea