Rămâi conectat

Curier Județean

Proiectul „Clownio” i-a înfrăţit pe copiii români şi cei francezi

Publicat

în

Săptămână trecută, copiii ocrotiţi în Casele de tip familial nr. 9, 10, 11 şi Casele de tip familial „Sfânta Maria” şi „Sfânta Ana” Alba Iulia au primit vizita unui grup de tineri francezi voluntari (6 studenţi) care fac parte din Asociaţia „Paume de Lune” din Nantes, Franţa. Ei au fost însoţiţi de 5 voluntari români, studenţi la Facultatea de litere din Cluj Napoca. Această asociaţie implementează în România proiectul intitulat „CLOWNIO” finanţat prin Programul european „Youth in Action” care permite schimbul de experienţă între tineri în Europa.
În cadrul acestui proiect, echipa de voluntari care este coordonată de domnişoara Jourdain Manon Juline, a creat un spectacol de teatru de pantomimă pe care l-a prezentat pentru prima dată într-un spital din Franţa. „Am ales Europa, deoarece am pornit de la principiul că este util să cunoaştem ţările Uniunii Europene din care facem parte, înainte de a merge mai departe şi de a cunoaşte culturi mai diferite. Prima dată ne gândeam să vizităm mai multe ţări ale Europei Centrale şi de Est, dar apoi am preferat dă ne concentrăm doar asupra unei ţări; România a fost una dintre ţările pe care o cunoaştem cel mai puţin, dar totuşi, avem cele mai multe cunoştinţe. Proiectul are la bază un principiu de solidaritate, se bazează pe schimbul de experienţă şi tocmai de aceea am ales să facem spectacole pentru tinerii de vârsta noastră sau mai mici, deoarece ei reprezintă viitoarea generaţie europeană. Spectacolul este prezentat în întregime de tineri, tocmai pentru a facilita trezirea interesului copiilor asupra altor culturi şi astfel, să favorizăm toleranţa şi respectul pentru celălalt”- precizează domnişoara Jourdain Manon Juline. Timp de 2 ore, copiii au urmărit, pe fundalul unui concert de pian, relatarea unei povestiri în care un tânăr aventurier şi două fete caută o comoară, apoi s-au jucat cu personajele, au făcut animale din baloane, au cântat şi au desenat alături de prietenii lor francezi şi români. Arta ni s-a părut a fi modul cel mai propice prin care să abordăm copiii şi, de asemenea, este modul cel mai simplu prin care putem transmite un mesaj în ciuda barierei de limbă; în spectacol limbajul gesturilor este cel care primează, iar copiii înţeleg foarte bine ceea ce se întâmplă.” a subliniat domnişoara Jourdain Manon Juline. (I.H.)

Publicitate

Curier Județean

Ar fi furat dulciuri și o jucărie de pluș dintr-o benzinărie din Alba Iulia: Bărbat de 43 de ani, cercetat de către polițiști

Publicat

în

Ar fi furat dulciuși și o jucărie de pluș dintr-o benzinărie din Alba Iulia: Bărbat de 43 de ani, cercetat de către polițiști

Un bărbat a fost identificat e către polițiștii din Alba Iulia, suspect că ar fi sustras bunuri dintr-o benzinărie din municipiu. Acesta este cercetat pentru furt.

Electrica Furnizare Discount

La data de 26 iulie 2021, în jurul orei 11.10, polițiștii din Alba Iulia, au fost sesizați de către un o femeie, de 42 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, o persoană necunoscută ar fi sustras bunuri (dulciuri şi o jucărie de pluş), în valoare de 266 de lei, de pe rafturile unei societăţi comerciale, din municipiu şi ar fi părăsit incinta acesteia fără să achite contravaloarea acestora. La scurt timp ar fi abandonat produsele sustrase şi ar fi părăsit locul faptei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii l-au depistat pe un bărbat, de 43 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de săvârșirea faptei.

Acesta este cercetat pentru furt.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Ministrul Mediului, Tánczos Barna, vizită la Alba Iulia. Discuții cu autoritățile locale referitor la problema deșeurilorr

Publicat

în

Astăzi, 27 iulie, ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a aflat în județul Alba, în cadrul unei vizite de lucru. Acesta a avut și o întâlnire la Primăria Municipiului Alba Iulia, unde a discutat cu primarul Gabriel Pleșa referitor la problema deșeurilor din municipiu.

„L-am avut, astăzi, oaspete pe domnul Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.

Electrica Furnizare Discount

Punctul central al discuției a fost despre cea mai arzătoare problemă din ultima perioadă, cea a colectării deșeurilor din Alba Iulia.

Am ajuns la concluzia că cea mai rapidă rezolvare este transportarea cantităților ”istorice”, depozitate pe șoseaua de centură și în cartierul ”Lumea Nouă”, la CMID Galda, astfel încât Polaris să aibă la dispoziție, pentru zilele de weekend și cele în care se generează multe deșeuri, o rezervă pentru depozitare, iar domnul Ministru ne-a asigurat că va face demersurile necesare preluării acestei cantități de către RER Vest.

Totodată l-am informat despre faptul că am depus documentația pentru aprobare, la Agenția de Mediu Alba, a unui depozit de materiale inerte, rezultate din construcții, care va fi gestionat direct de către primărie.

Am discutat si despre faptul că, prin PNRR, vor fi puse la dispoziție fonduri pentru înființarea și modernizarea spațiilor de depozitare a deșeurilor, fie ele subterane sau supraterane, din interiorul orașelor, astfel încât acestea să fie standarde de mediu europene, iar Alba Iulia va fi printre orașele care vor accesa aceste fonduri.

Îi mulțumesc domnului Ministru pentru buna relație cu Municipiul Alba Iulia”, a transmis Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele, afișate ASTĂZI pe EDU.RO

Publicat

în

Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele, afișate ASTĂZI pe EDU.RO

Examenul scris din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice a avut loc pe 21 iulie 2021.

Click AICI pentru rezultatele la Titularizare 2021, în județul Alba

Click AICI pentru rezultatele la Titularizare 2021, în România

Primele rezultate vor fi afișate în astăzi, 27 iulie 2021, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.

Electrica Furnizare Discount

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4- 5 august.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea