Proiectul Cinematograf antidiscriminare demarat la Roşia Montana promovează activităţile şi iniţiativele tinerilor
În perioada 24 iunie – 22 septembrie va avea loc proiectul „Cinematograf antidiscriminare” în cadrul programului „Tineret în acţiune” în care se promovează tinerii în acţiune, iniţiativele tinerilor şi creşterea nivelului de implicare a tinerilor. Proiectul urmăreşte să dezvolte şi să promoveze toleranţa între tineri, în special pentru a consolida coeziunea socială în Uniunea Europeană şi are următoarele obiective: promovarea comportamentelor antidiscriminatorii în rândul membrilor comunităţii Roşia Montană, stimularea creşterii nivelului de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii, promovarea incluziunii sociale a tinerilor de etnie romă în societate, indiferent de statutul lor, dezvoltarea de competenţe antreprenoriale în rândul a şapte tineri din Roşia Montană, participanţi la proiect.
În cele 3 luni de proiect, grupul doreşte să ofere comunităţii programe de calitate de petrecere a timpului liber, informaţii pe tema antidiscriminării, proiecţii de film şi promovarea educaţiei nonformale. Activităţile se vor desfăşura în comuna Roşia Montană, satele Cărpiniş, Roşia Montană şi Gura Roşiei.
Competenţele care pot fi dobândite de participanţi sunt civice, sociale şi de antreprenoriat, proiectul sprijinind prevenirea şi combaterea prejudecatei şi a tuturor atitudinilor ce conduc către excludere şi reflectă un subiect de preocupare comun pentru societatea europeană, precum rasismul, xenophobia, antisemitismul, violenţa sau consumul de droguri.
Proiectul este finanțat prin programul „Tineret în Acțiune”, program al Uniunii Europene care susține activitățile de învățare nonformală pentru tineri, prin finanțarea de proiecte. Programul finanțat de Comisia Europeană, vizează promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate și toleranță, sprijinirea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, promovarea cooperării europene și contribuția la îmbunătățirea calității sistemelor de susținere a activității de tineret.
La proiect participă Marina Stanciu – coordonator proiect/ reprezentant grup, Cosmin Catana – îndrumător, Mihaela Bar, Larisa Berindiu, Bianca Boia, Ioan Bara, Manuela Ciura şi Valentin Gligor – membrii proiectului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Turismul din Alba, în cădere liberă: În mai 2025, în județ s-au cazat cei mai puțini turiști din Regiunea Centru
Turismul din Alba, în cădere liberă: În mai 2025, în județ s-au cazat cei mai puțini turiști din Regiunea Centru Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centro a fost în luna mai 2025 de 25% pe total structuri de cazare turistică, peste nivelul înregistrat în luna aprilie 2025 (20,6%) și sub […]
ACCIDENT rutier la Căpâlna, cu un autoturism implicat: O persoană este încarcerată Un accident rutier a avut loc duminică seara, în jurul orei 20.00, la Căpâlna. O persoană este încarcerată. Detașamentul de pompieri Sebeș intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la evenimentul rutier produs în localitatea Căpâlna. În accident ar fi implicat un autoturism, posibil o […]
Cântar pentru vehicule de mare tonaj în Alba: Un nou protocol de colaborare între Consiliul Județean și ISCTR
Cântar pentru vehicule de mare tonaj în Alba: Un nou protocol de colaborare între Consiliul Județean și ISCTR Consiliul Județean Alba urmează să încheie un nou protocol de colaborare cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR). Asta în vederea activității de identificare a vehiculelor de tonaj înmatriculate sau înregistrate în România sau în […]