Proiectul Cinematograf antidiscriminare demarat la Roşia Montana promovează activităţile şi iniţiativele tinerilor
În perioada 24 iunie – 22 septembrie va avea loc proiectul „Cinematograf antidiscriminare” în cadrul programului „Tineret în acţiune” în care se promovează tinerii în acţiune, iniţiativele tinerilor şi creşterea nivelului de implicare a tinerilor. Proiectul urmăreşte să dezvolte şi să promoveze toleranţa între tineri, în special pentru a consolida coeziunea socială în Uniunea Europeană şi are următoarele obiective: promovarea comportamentelor antidiscriminatorii în rândul membrilor comunităţii Roşia Montană, stimularea creşterii nivelului de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii, promovarea incluziunii sociale a tinerilor de etnie romă în societate, indiferent de statutul lor, dezvoltarea de competenţe antreprenoriale în rândul a şapte tineri din Roşia Montană, participanţi la proiect.
În cele 3 luni de proiect, grupul doreşte să ofere comunităţii programe de calitate de petrecere a timpului liber, informaţii pe tema antidiscriminării, proiecţii de film şi promovarea educaţiei nonformale. Activităţile se vor desfăşura în comuna Roşia Montană, satele Cărpiniş, Roşia Montană şi Gura Roşiei.
Competenţele care pot fi dobândite de participanţi sunt civice, sociale şi de antreprenoriat, proiectul sprijinind prevenirea şi combaterea prejudecatei şi a tuturor atitudinilor ce conduc către excludere şi reflectă un subiect de preocupare comun pentru societatea europeană, precum rasismul, xenophobia, antisemitismul, violenţa sau consumul de droguri.
Proiectul este finanțat prin programul „Tineret în Acțiune”, program al Uniunii Europene care susține activitățile de învățare nonformală pentru tineri, prin finanțarea de proiecte. Programul finanțat de Comisia Europeană, vizează promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate și toleranță, sprijinirea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, promovarea cooperării europene și contribuția la îmbunătățirea calității sistemelor de susținere a activității de tineret.
La proiect participă Marina Stanciu – coordonator proiect/ reprezentant grup, Cosmin Catana – îndrumător, Mihaela Bar, Larisa Berindiu, Bianca Boia, Ioan Bara, Manuela Ciura şi Valentin Gligor – membrii proiectului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Individ periculos din Alba Iulia, cercetat pentru distrugere, amenințare și lovire: A fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce și-a bătut concubina și a amenințat-o cu moartea
Individ periculos din Alba Iulia, cercetat pentru distrugere, amenințare și lovire: A fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce și-a bătut concubina și a amenințat-o cu moartea Un bărbat din Alba Iulia care și-a amenințat și și-a agresat concubina a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. „La data de 20.09.2024, organele de […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate3 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport2 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate2 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată