Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiectele liberalului Florin Roman pentru Alba: „primul ghiozdan”, sala polivalentă şi Capitala Culturală Europeană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am susţinut în urmă cu doi ani că e nevoie ca fiecare om politic de pe listele unui partid la consiliul local sau judeţean să aibă propria platformă. Am susţinut – deşi nu s-a realizat încă – nevoia de a alege consilierii locali aşa cum alegem şi primarul: uninominal. Cred că fiecare om politic are nevoie de proiecte personale, cu atât mai mult dacă la alegeri e într-o echipă. Mi-am urmărit acest deziderat personal şi am dorit ca în Strategia de dezvoltare pe care o propune echipa USL Alba să existe unele proiecte şi obiective în care cred. Nu sunt doar proiectele mele, sunt acum proiectele unei întregi echipe. Însă ele sunt priorităţile mele personale pe care vreau să mi le asum, cel puţin simbolic.
Primul dintre ele este mai mult decât un proiect, e o strategie în sine pentru întreg judeţul Alba: proiectul Alba Iulia 2020 – Capitala Culturală Europeană. Cred cu tărie că e o şansă uriaşă pentru noi ca judeţ să progresăm prin desemnarea Alba Iuliei cu acest titlu. E vorba de sute de milioane de euro – în venituri totale din turism şi activităţi culturale, de milioane de euro investiţi în infrastructură cu cap, nu doar pentru „băieţii deştepţi”, de mii de locuri de muncă şi mai ales e vorba de a pune cu adevărat Alba pe harta lumii, de a atrage atenţia asupra acestui frumos colţ de lume.
Am luptat în ultimele 7 luni pentru a forma o echipă de lideri ai comunităţii care lucrează voluntar, nu pe bani ca în alte „capitale” concurente. Am luptat pentru a atrage notorietatea şi susţinerea oamenilor din judeţ, şi azi peste 80% din albaiulieni şi peste 50% din oamenii din judeţ au auzit şi susţin proiectul. Pasul cel mai important care rămâne de făcut este susţinerea politică reală din partea autorităţilor – pentru că cei aflaţi acum în funcţie au respins sistematic ideea.
A doua prioritate personală este educaţia în general şi proiectul „Primul ghiozdan” prin care dorim să i se ofere fiecărui elev de clasa a I-a un ghiozdan gratuit cu cele necesare pentru primul an de şcoală. Numărul de copiii care merg la şcoală a scăzut mult şi asta trebuie să ne îngrijoreze. Autorităţile trebuie să facă un efort pentru a susţine familiile, pentru că doar aşa vom avea un viitor. Sunt de părere că viitorul nu are culoare politică sau ideologie şi când vine vorba de educaţia copiilor nu mai e vorba de stânga sau dreapta. În educaţie nu e o junglă în în care fiecare merge sau nu merge la şcoală. De aceea am stabilit prin legi că primii 8 sau 10 ani de şcoală sunt obligatorii.
Al treilea proiect este construirea unei săli polivalente în Alba Iulia. Sala e un lucru absolut necesar pentru o capitală de judeţ care vrea o viaţă urbană modernă. Ea e necesară pentru a stimula sportul şi pentru a avea evenimente de anvergură şi aici, la noi în Alba: concerte, spectacole, şamd. În acelaşi timp sala polivalentă e un eşec permanent al administraţiilor PDL din Alba şi Alba Iulia, o promisiune neonorată timp de 18 ani. Absenţa ei arată un stil de conducere al PDL care a „vândut” mereu poveşti frumoase, doar pentru a lua voturi.
Îmi propun ca aceste trei proiecte să devină hotărâri oficiale în Consiliul Judeţean Alba şi să fie aplicate imediat în primele 3-4 luni după alegerile din 10 iunie, când USL va avea majoritatea în Consiliu şi preşedinte de Consiliu în persoana lui Teodor Atanasiu.
Florin Roman, candidat pe listele USL la
Consiliul Judeţean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea